7 Voordelen van ouder worden!

Vorige week schotelde ik jullie nog de nadelen van ouder worden voor maar goed, het is natuurlijk niet alleen maar negatief. Geloof me, ik ervaar ook best wel wat voordelen aan het ouder worden!

Benieuwd wat ik dan als voordeel ervaar?

Nou, hier gaan we dan, in geheel willekeurige volgorde:

1. Een gratis ouwelullendag!  Bij ons krijg je je eerste bij 40, je tweede bij 45, je derde bij 50 enz. Geweldig toch? Je hoeft er niks voor te doen, gewoon een jaartje ouder worden en hoppa… zomaar een paar uurtjes extra op je verlofkaart!

2. Grotere keuze bestemmingen…  Waar ik vroeger nog weleens dacht dat landen als Duitsland en Oostenrijk puur bestemd waren voor de grijze golf, moet ik nu bekennen dat Oostenrijk al een aantal jaren mijn favoriete vakantieland is en dat ook Duitsland een hoop mooie steden en streken heeft. Ook zo lekker dichtbij he? Enne, vriendinnetje D; dat reisje langs de Rijn komt steeds dichterbij!

IMG_5815
Een boottochtje maken over de Hallstatter See… ja, dat mag gewoon als 40-ers!

3. Minder onzeker… Nooit gedacht dat dit echt zo zou zijn, maar geloof me, het is zo! Waar ik vroeger regelmatig heel erg onzeker kon worden als ik een groep jongens of meiden spotte of en public een bubbelbad moest uitklauteren, heb ik er nu werkelijk waar schijt aan! Ik ben wie ik ben, inclusief mijn extra kilootjes! Heeft er misschien ook wel mee te maken, dat ik ook niet meer bepaald tot de doelgroep van die jongelui behoor natuurlijk…

4. Grotere groep potentiële lovers… Niet dat ik zoekende ben, absoluut niet, laten we daar geen misverstand over hebben. Maar laten we wel wezen… als vrouw van 41 kan ik natuurlijk naar de groep mannen van pak ‘em beet tot 50 kijken maar net zo gemakkelijk de ondergrens instellen op 30, toch? Als twintiger kijk je alleen naar boven, als 40+ er kun je beide kanten op!

5. Voorrang krijgen… Werkelijk waar, het is me al overkomen en ja, ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt, ondanks dat ik eerst lichtelijk verbolgen over zijn mevrouw en U was maar aan de andere kant… ik was wel mooi eerder aan de beurt bij de kassa dankzij deze puisterige 16-jarige snotneus!

6. Gewoon kunnen zeggen dat omroep Max best leuke programma’s heeft… Okay, het is inderdaad nog een beetje in de taboe sfeer onder de 40-ers maar een programma als Droomhuis gezocht waarbij een stel door Siebrand (ik mag vast Siebrand zeggen…) geholpen wordt bij hun zoektocht naar een leuk huisje in waar dan ook, is toch heerlijk om naar te kijken? Al was het alleen al als soort van reisprogramma! En dat programma waarbij een groep camperfanaten wordt gevolgd? Heerlijk!

IMG_6125
Centrum van Hamelen, niks mis mee, toch?

7. Ongegeneerd parttime werken…  Vroeger alleen eigenlijk voorbestemd voor vrouwen met kinderen, want toen ik als 30-er parttime ging werken, kreeg ik regelmatig een meewarige blik, maar nu… algemeen aanvaard want ja, “5 dagen werken op jouw leeftijd, is ook best wel pittig he?” En of, dat pittig is! I love mondays!

25 comments

 1. Sammie

  Hihi, deze lijst is leuker als de nadelen lijst 😉 Ik heb dus ook wat dingen om naar uit te kijken zie ik haha

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ja hoor, ouder worden is soms nog helemaal niet zo vervelend!

   Beantwoorden

 2. Lies

  Hahahaha, deze lijst is heel erg leuk! Veel leuker dan de nadelen 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gelukkig maar! We willen toch allemaal graag ouder worden!

   Beantwoorden

 3. Marcella

  Ik kan niet wachten tot ik 41 word! 😉 Ik moest wel lachen om je reisje langs de Rijn. Enne, parttime werken is heerlijk!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat reisje is een afspraak met vrienden, gaan we ook echt wel doen!

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Oeh zo lekker herkenbaar Wiebie, hahaha welkom in de club van 40+, het leven begint echt pas bij 40 😉

  Beantwoorden

 5. Insoon

  Ha, wat een leuk lijstje! Hier krijg je vanaf de 40 ook een extra ouwelullendag erbij en mijn nichtje van 11 vindt ‘Droomhuis gezocht’ ook leuk om naar te kijken.. ondanks dat het een programma van omroep Max is 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je nichtje van 11… super! Voel me direct weer een stuk jonger!

   Beantwoorden

   1. Insoon

    Haalt de gemiddelde leeftijd weer een stuk naar beneden hè, haha 😉

    Beantwoorden

 6. LJ

  Zo, dan is het toch niet zo erg gesteld, én heb ik nog iets om naar uit te kijken 🙂 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ja hoor, er zijn ook een hoop leuke dingen op mijn leeftijd!

   Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Leuke lijst heb je ingevuld. Helaas ben ik straks ouder dan 50. Hihi… Het is wel eens lekker dat je om de vijf jaar ouwelullendag erbij krijgt. Dat heeft Ferry ook. Ik vind je foto’s leuk om te naar te kijken. Je was toen aardig verbrand.

  Fijne dag verder.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Die foto is van onze vakantie van vorig jaar en toen hebben we echt dik 2 weken prachtig weer gehad en was ik aan het eind goed verkleurd…

   Beantwoorden

 8. zosaar

  Nou ik vind omroep Max ook best leuk hoor. Bed and Breakfast is mijn guilty pleasure!

  Beantwoorden

 9. onderdeblauweregen

  Ik begin steeds meer zin te krijgen in de 40 (bijna :p)
  Leuk bekeken iig!!

  Beantwoorden

 10. writingmonique

  WAt een toplijstje haha! Omroep Max heeft inderdaad soms best leuke programma’s haha!

  Beantwoorden

 11. ♥Inge♥

  Nah, van mij zal je ook niet horen dat ouder worden vervelend is hoor! 😉 Tuurlijk heeft het zijn nadelen, maar zeker ook z’n voordelen! En of ik daar nu te oud of te jong voor zou zijn: omroep Max heeft gewoon leuke programma’s! 😀

  Beantwoorden

 12. Sheelagh

  Haha! Ik ben ‘pas’ 30 en vind Duitsland ook leuk! Omroep Max kijk ik dan weer zelden naar… Maar eens: ouder worden is zo erg niet.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Oh, dan is het helemaal nog niet zo erg met mij… gelukkig maar!

   Beantwoorden

 13. Nathalie

  Wat een leuke lijst dit om te lezen:D erg leuk
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Ouwelullendagen heb ik niet. *huil*
  Maar zekerder van jezelf zijn, of beter voor jezelf kunnen opkomen door een stukje levenservaring, dat vind ik ook wel zo fijn ja.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Geen ouwelullendag? Dat is balen joh… dacht eigenlijk dat iedereen dat wel zou krijgen…

   Beantwoorden

 15. Serena

  Mensen staan voor je op (Als ze netjes zijn opgevoed).
  Volgens mij zijn er nog wel meer voordelen… Kan ze even niet verzinnen nu, maar ouder worden is zo heel erg niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: