7 Nadelen van ouder worden…

Ik lijk wel een oud wijf met mijn gezeur over ouder worden maar toch… sinds ik de 40 ben gepasseerd, zijn me gewoon een aantal dingen opgevallen.

Benieuwd wat me zoal is opgevallen?

1. Waar ik vroeger een ijzer sterke blaas had, moet ik nu echt als ik moet. Het is vriendlief dan ook ten strengste verboden om de badkamer in gebruik te nemen tussen 17.45 en 18.30 uur omdat ik standaard na mijn ritje naar huis dringend eerst naar de plee moet… En dan heb ik het nog niet eens over het irritante gedoe dat ik er ’s nachts standaard 2x per nacht uit moet…

2. Waar ik vroeger standaard met jij werd aangesproken, valt me nu steeds vaker op dat er een aarzelende u of mevrouw volgt. Keurige nette opvoeding natuurlijk maar toch… ik ben toch gewoon jij, weg met dat ge U!

IMG_6011
Externsteinen, Hamelen, juli 2014

3. Waar ik vroeger het belachelijk vond dat mensen het zo vaak over vroeger hadden en dat toen alles beter was, valt me nu op dat ook ik het regelmatiger over vroeger heb en ja, geloof me, toen waren dingen ook echt beter! Je was nog echt met elkaar in gesprek, er waren nog goede shows op zaterdagavond en wat dacht je van de muziek? Ik bedoel, Michael Jackson… do I say more?

4. Waar ik voorheen vrij moeiteloos 25 kilo kwijt raakte, is het nu een ware strijd om die laatste 8 kilo kwijt te raken. Wat ik ook doe, hoe hard ik ook probeer de verleidingen te weerstaan, hoe vaak ik de sportschool ook van binnen bekijk, het lukt gewoon niet meer zo gemakkelijk…

5. Waar ik vroeger moeiteloos een gat in de dag kon slapen en zo mijn schoonheidsslaapje in stand kon houden, ben ik nu standaard ook in het weekend rond half 8 wel wakker. Gevolg: blijvende wallen…

6. Het besef dat je bepaalde tijdschriften als de Flair en de Vriendin bent ontgroeid (zijn ze er รผberhaupt nog wel of heb ik dat zelfs alweer gemist?) en zo langzaam aan toe bent aan de Libelle en de Margriet…

7. Waar we vroeger, puur voor de handel, weleens op 1 dag heen en weer reden naar Londen, nu het punt hebben bereikt dat we voor een weekendje weg iets zoeken wat binnen 3 uur rijden is…

Binnenkort de voordelen van ouder worden!

28 comments

 1. Lies

  Aahw, ik moet zeggen dat ik ook niet ‘ff heen en weer’ rijd naar londen hoor! Ik blijf dan zeker een weekend hahaha! Maar vroeger toen je nog gesprekken kon voeren zonder een blik te ontvangen waar je bijna dood van gaat was ook veel beter, die social media van tegenwoordig is wat dat betreft echt verschrikkelijk geworden.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat soort tripjes deden we continu! Even naar Londen, even naar Manchester, even naar Berlijn of Brugge… Niks was ons te gek…

   Beantwoorden

 2. kliefje

  Haha, je bent er vreselijk aan toe ๐Ÿ˜‰

  Ik zie zelf eigenlijk alleen maar voordelen aan ouder worden. Behalve de stand van mijn borsten dan ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Alles met een knipoog hoor!

   Beantwoorden

 3. Saskia

  Wij hebben voor een concert tribune kaarten, ja ZIT-plaatsen ja. Had je me 10 jaar geleden niet mee moeten aankomen.
  Dus kan me best vinden in sommige van je punten.
  Oh, vergeet niet het avondje doorhalen ๐Ÿ™‚ bijna een week nodig om daarna bij te komen.hihihi

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Oh ja, ook zoiets… vroeger moest ik altijd staan want dat zat je midden in het concert, tegenwoordig is me dat veel te druk en te benauwd!

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Punt 2 had ik met mijn twintigste jaar al last van, maar ja als je dan al moeder bent en zelf een kindje hebt, hahaha Het is allemaal met een knipoog, en ja vroeger was alles beter, maar ik vond de verhalen van mijn oud omes en tantes dan ook leuk, of mijn moeder, of mijn opa en oma, en nog…. ik hou van de oude verhalen en de tijden van toen. ๐Ÿ˜€

  Social Media, soms zou ik willen dat het weer kon verdwijnen op de wereld, de andere kant is, de wereld is nu meer open, als er iemand emigreert bijv. is contact natuurlijk erg makkelijk onderhouden in deze tijd.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Social Media zouden we echt vaker eventjes moeten uitschakelen maar ja, ook ik moet bekennen dat me dat zwaar valt…

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    Soms heel stiekem denk ik weleens, ik zou het fijn vinden als het nooit was uitgevonden ๐Ÿ˜‰ Alhoewel, die andere kant ook, mensen die amper de deur uit kunnen, kunnen nu wel sociaal in contact blijven met, of contacten maken, ik weet ook hoe het is, om tussen vier muren te zitten en eigenlijk amper iemand te ontmoeten omdat je de middelen niet hebt. ๐Ÿ˜‰

    Beantwoorden

 5. writingmonique

  Haha, wat een onwijs leuk lijstje. Ik ben heel benieuwd naar het lijstje met de voordelen ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

 6. Helena

  :-).. en idd, gelukkig ook heel veel voordelen, kan ik beamen!

  Beantwoorden

 7. Sammie

  Dat het vroeger beter was geloof ik gelijk! Wat mij ook erg opvalt is dat het lijkt als of de dagen, weken, jaren nog sneller voorbij vliegen.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ook al last van dus? Ik ook!

   Beantwoorden

 8. Ferry & Jacqueline

  Ja ouder worden hebben wij ook. Ik moet ook vaak naar de wc. Vooral de nacht. Slapen doe ik al slecht. Helaas. Ik heb wel in de gaten dat tijd zo sneller gaat.
  Gr..

  Beantwoorden

 9. Sas

  Ik ben erg benieuwd naar de voordelen van ouder worden! ๐Ÿ™‚ leuk lijstje dit

  Beantwoorden

 10. Marleen

  Haha ja bij elke fase in je leven komen nou eenmaal wat dingen kijken. Ik ben nu zelf 21 en ik merk dat ik eindelijk als een volwaardige volwassene wordt gezien ipv een tiener.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik hoop nog lang bespaard te blijven dat ze zien als een semi-bejaarde…

   Beantwoorden

 11. Flavie

  Zo grappig en herkenbaar!!
  En het grappige is… je wordt ouder, de mensen merken dit… jij merkt dit ook (wallen…) maar toch voelt dit niet zo aan:-)

  Beantwoorden

 12. Mrs. T.

  Hahaha, punt 6. ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

 13. Regina

  Stuk voor stuk herkenbare punten. Wat mij het meest opvalt en ook meest stoort is dat de tijd zo wegloopt. Even een paar dingetjes doen en de dag is weg. De tijd gaat gewoon veel sneller, echt balen! ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 14. noeps1

  Hahha, dat 2 x per nacht had ik ook .. nu draai ik me weer om, geen zin .. ik ben de baas over mijn blaas. Oh ja, over vroeger .. de grijze haren en ik kijk uit naar mijn pensioen .. ja ja dat duurt nog ff

  Beantwoorden

 15. Gerda Esser

  Leuk logje Wanda

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 16. Serena

  Op stap van 23.00 uur tot 06.30 uur.
  Moet er nu vaak niet meer aan denken. Om 23.00 uur wil ik in bed liggen!!!

  Beantwoorden

 17. Marcella

  Op met mijn 32 jaar best herkenbaar, kuch ๐Ÿ˜‰ Enne, in 1 dag Londen op en neer? Bikkel!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat was nog in de glorietijd toen we regelmatig even op en neer moesten naar Londen… Heel vermoeiend natuurlijk maar ook super leuk!

   Beantwoorden

 18. LJ

  Amai, erg om te zeggen want ik ben er nog geen 30, maar… ik herken sommige dingen nu al bij mezelf…

  Beantwoorden

 19. Linda

  Ik ben 32 en merk gelukkig nog niks! ? Benieuwd wanneer ik de eerste tekenen ga merken. ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: