Lermoos

5x Wat Als…

Soms heb je weleens van die momenten dat je zo maar wat voor je uit zit te staren en dat er dan van allerlei rare of minder rare kronkels boven komen drijven. Soms heel realistisch, soms leidt het ook daadwerkelijk ergens toe en soms weet je gewoon dat het net niet voor jouw persoontje zal zijn weggelegd of dat het gewoon compleet onmogelijk is. Vandaag maken jullie kennis met 5 van mijn kronkels!

Wat als ik weer 18 was en opnieuw een studie moest kiezen, dan ging ik voor een meer journalistiekgericht of fotografieachtige studie in plaats van commerciële economie met als keuzevariant Recreatie & Toerisme…

Wat als ik die ene vakantie opnieuw mocht doen, dan zou ik gaan voor Canada maar dit keer dan met vriendlief zodat ik hem dat prachtige land zou kunnen laten zien…

Tirol
Mooi plekje om wat weg te dromen… (Tirol, september 2015)

Wat als mijn ouders elkaar hadden ontmoet in Oostenrijk, dan was ik misschien wel een fervente sneeuwliefhebber geweest in plaats van dat ik nu al panisch word bij de eerste de beste (natte) sneeuwvlok!

Wat als ik over enige sportieve kwaliteiten zou beschikken dan zou ik gerust Kromo een nederlaag willen toedienen bij de Olympische Spelen van Rio op de 100m vrij!

Wat als ik een semi-bekende-Nederlander zou zijn, dan zouden ze me gerust mogen vragen voor Wie is De Mol!

Wat is jullie Wat Als?

17 comments

 1. Sabine

  Leuk leuk! Wie is de Mol wil ik ook wel! Gaan we samen 😉 Wat als ik een weekje iemand anders mocht zijn, dan zou ik wel eens in de schoenen van een goede danseres willen staan. Dan kan ik dansen zonder me zorgen hoeven te maken hoe ik het doe enzo. Je kent het wel. Dat lijkt me best eens fijn 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Doen we dan ook een bondje? En ja, dansen…. lijkt me zo gaaf als je dat goed kunt…

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Ja natuurlijk! We wisselen gewoon elkaars boekjes uit en met het geld gaan we gewoon samen naar Canada 😛

    Beantwoorden

 2. zomersproetje84

  Ik heb dat ook met de keus van studie…En denk regelmatig wat als ik de studie logopedie niet had gedaan maar meteen een baan als onderwijsassistent was gaan zoeken. Dan had ik daar werk ervaring mee opgebouwd en geen studieschuld…Of de opleiding af had gemaakt maar dat was eigenlijk geen optie.Daar baal ik van. Een andere wat als is als ik op jongere leeftijd meer was gaan zingen dan zou ik mogelijk een zangeres in een bandje zijn.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Op zo’n jonge leeftijd weten de meesten toch nog niet wat ze later willen gaan doen? Ik heb toen ook een zo’n breed mogelijke studie gekozen omdat ik het echt niet wist, dus ja… als ik het over mocht doen zou ik echt voor wat anders gaan maar toen… geen flauwe notie…

   Beantwoorden

   1. zomersproetje84

    precies dat vind ik nou ook. Waarom laat je een 16 jarige zo’n belangrijke keuze maken… Eigenlijk zou er een of twee tussenjaren moeten zijn met een soort van introductie van alle beroepen en dat er daarna pas gekozen moet worden. Ik koos ook voornamelijk op basis van wat mama had gedaan. De rest van de beroepen waren mij ook totaal onbekend!

    Beantwoorden

 3. Morgaine

  Ooit gebruikte ik het woordje …als… te pas en te onpas, ik heb op den duur dit woordje wat zo simpel lijkt, uit mijn woordenboek geschrapt en gebruik het eigenlijk nooit. In deze tijd. Dus dat zul je van mij niet zo snel lezen wat als… ik heb mijzelf er namelijk compleet gek mee weten te maken.

  X

  Beantwoorden

 4. Insoon

  Wat als… ik niet geadopteerd zou zijn en nog in Z-Korea zou wonen. Dan zou ik vast een heel ander leven leiden dan wat ik nu doe. En als ik mijn schoolperiode over mocht doen, zou ik ook voor een andere studierichting kiezen; grafische kant of iets met fotografie 🙂

  Beantwoorden

 5. iliveformydreams.com

  Eigenlijk wil ik dat woordje niet meer gebruiken.. In het verleden te vaak gebruikt en vind dat alles heeft moeten lopen zoals het is… 🙂
  Wel een erg leuk lijstje om te lezen!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Is ook zo hoor, omkijken heeft ook weinig zin…

   Beantwoorden

 6. Flavie

  Mijn grote Wat als is… wat als ik Zoetie vroeger had leren kennen… zou veel zaken vergemakkelijken… maar alles is zoals het is.

  Beantwoorden

 7. Nicetobeout

  Leuk dit om eens over na te denken, ik zal ook een wat als lijstje gaan maken. Eens even denken..

  Beantwoorden

 8. Serena

  Als ik opnieuw een studie mocht kiezen zou ik beslist iets in de ict kiezen. Als het maar met gadgets te maken heeft!

  Beantwoorden

 9. Koen Schyvens

  Wat als … een leuk idee … wat als … Wat als ik wat ambitieuzer was geweest, dan was ik graag op Mart Smeets zijn stoel gaan zitten …

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: