5x Snap het niet…

Soms hoor je iets of lees je ergens iets of zie je het met eigen ogen gebeuren en dan denk je echt van: “hoe is het mogelijk, hoe kan het, waarom?” Vandaag deel ik 5 van dit soort dingetjes met jullie! Misschien in jullie ogen volkomen logisch en normaal maar voor mij dus totaal niet. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gerust verder!

1. Mijn volgers op Instagram…

Inmiddels staat de teller op 250, voor sommigen een zeer gering aantal, voor anderen best wel een leuk getal. Maar wat ik dus echt niet snap is dat een foto van mij gemiddeld maar zo’n 40 likes scoort! Ik bedoel, wat doen die ander 210 mensen dan? Ik snap heus wel dat je niet altijd alle foto’s even leuk vindt, dat je ze dus niet altijd liked en dat je ook weleens een paar dagen niet op Instagram kijkt maar over het algemeen mag ik er toch van uit gaan dat als je mij volgt, dat je dat dan toch vooral doet omdat je mijn foto’s de moeite waard vindt en ze dan toch ook weleens liked? Maar ik zie soms dat iemand mij is gaan volgen terwijl ze op dat moment nog geen foto van me hebben geliked en ook daarna zie ik ze praktisch nooit in mijn lijstje voorbij komen. Echt, ik snap het niet, jullie wel?

2. Het hebben van een niche…

whatisyournicheOm ervoor te zorgen dat je blog op valt tussen het geweld aan blogs, moet je dus een heuse niche hebben, oftewel, een soort van terugkerend thema. Of dat nu over reizen gaat of over koken of over boeken of over hotspots waar dan ook, je moet eigenlijk iets hebben waardoor je interessant bent voor bedrijven. Schijnt… Niks mis mee natuurlijk als dat inderdaad je passie is waar je over wilt bloggen maar ik denk dat het voor veel bloggers zo niet werkt en dat het gewoon een kwestie is van gewoon lekker bloggen over datgene wat je op dat moment wilt delen. In mijn geval zijn er wel een paar terugkerende rubrieken zoals mijn Zondagse Drie, mijn maandoverzicht, boekentips en blog ik regelmatig over onderdelen van onze reisjes maar een echte niche heb ik niet. Bloggen is voor mij nog steeds een uitlaatklep, een mogelijkheid om mijn kronkels met jullie te delen, om mijn foto’s te showen en iedereen op de hoogte te houden van mijn reilen en zeilen. Snap echt niet waarom ik en mijn blog in een bepaald hoekje gedrukt moeten worden, jij wel?

3. Marc Marques…

Marques en Pedrosa tijdens GP Valencia (Bron: GP Update)
Marques en Pedrosa tijdens GP Valencia (Bron: GP Update)

Marc wie hoor ik de meesten van jullie denken… maar goed, hij is dus een Motogp rijder en heeft er in mijn ogen mede voor gezorgd dat Rossi niet zijn 10e titel heeft kunnen pakken. De voorgaande races was hij vooral druk met het opvangen van Rossi met alle gevolgen van dien en in de laatste race deed hij geen enkele moeite om de koploper én de latere wereldkampioen, Lorenzo, voorbij te gaan terwijl dat best had gekund. Wel blokte hij nog even zijn eigen teammaat toen deze een poging bij hem deed, want ja als Lorenzo uiteindelijk 3e was geworden dan was ie geen kampioen geworden. Snap zijn gedrag echt niet, maar goed, ik vraag het ook maar niet aan jullie want de meesten zullen dit stukje wel hebben overgeslagen, toch?

4. Scheef huren…

Het schijnt dus zo te zijn dat als je een bepaald inkomen hebt dat je dan dus niet in aanmerking komt voor bepaalde huurhuizen, dat je dan verplicht wordt om te gaan kopen of in te trekken in een duurdere huurwoning. Het moet toch echt niet gekker worden met de bemoeienis van onze overheid! Ik bedoel, ik mag toch zeker zelf wel beslissen of ik wil kopen dan wel wil huren en in geval van huren waar ik dan wil gaan wonen? Ik snap nog dat mensen met een lagere inkomen beter in de goedkopere woningen geplaatst kunnen worden omdat er anders weer een smak huurtoeslag tegenaan gegooid moet worden maar dat is toch niet het probleem van degenen die met een relatief hogere inkomen goedkoop willen huren?

5. De terugkeer van Idols…

Idols 1
Idols 1

Ja, werkelijk waar, voor degenen die het nog niet hebben meegekregen. Idols keert vanaf het voorjaar 2016 weer terug op de buis met Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai als presentatoren. Ik snap echt niet dat deze show weer uit de mottenballen is gehaald. Zit er nu echt nog iemand te wachten op die o zo tenenkrommende audities? Ik ben sowieso wel klaar met al die talentenshows want laten we nu eerlijk wezen, wat komt er uiteindelijk van terecht? Hebben we in Nederland nu ineens een Adele? Nee, totaal niet, van sommige winnaars hoor je echt nooit wat weer en van anderen alleen als ze weer eens met de politie in aanraking zijn gekomen, dus me dunkt, hou het gewoon bij The Voice, weet je in ieder geval dat ze kunnen zingen, en verder verzin gewoon eens iets anders. Snappen jullie dit?

Het is eigenlijk best wel een lange blog geworden zo… dus ach, ik snap ook wel dat je denkt… boeiend! Of heb ik het nu mis?

28 comments

 1. zomersproetje84

  Nee hoor ik denk niet boeiend…want ik herken het ook. Tenminste op punt 3 na want daar weet ik niks vanaf. Punt 1: in mijn beleving worden foto’s vooral geliked door mensen die jou echt volgen (familie online/reallife friends) en de rest zijn zogeheten ‘spookvolgers’ lijkt wel. Die naar mijn idee mensen alleen volgen om terug gevolgd te worden of bedrijven die willen dat je iets van ze gaat kopen. Het aantal volgers groeit bij mij ook maar het aantal ‘likes’ blijft na genoeg gelijk. Hoe doen anderen dat dan die wel 100 of meer likes krijgen? Beetje vreemd. Ik heb een van alles en nog wat blog dus niche ed boeien me helemaal niet, erg krom van dat huren en idols is pase! Zoals je ziet ben ik het erg met je eens en delen we dezelfde mening ?.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Soms krijg ik op instagram de melding dat ik door ergens op te klikken standaard bij elke foto direct 100 likes of meer krijg, misschien doen sommigen dat… je ziet weleens foto’s met 1000 likes terwijl het totaal geen bijzondere foto is in mijn ogen. Nou ja, blijft vreemd…

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Ja helemaal mee eens Haha. Idols mag écht buiten beeld blijven. Gelukkig kan ik het niet zien vanaf hier :p. En niche vind ik ook iets totaal onnodigs. En ik ben weer heel erg blij dat ik geen Instagram heb 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik vind instagram nog steeds erg leuk maar heb wel het idee dat er ook erg gesjoemeld wordt…

   Beantwoorden

 3. Nathalie

  Ik wist nog niet dat Idols terug keerde in 2016 maar dat snap ik ook niet.. Ik ben echt met je eens hou het gewoon bij the voice…m
  Liefs

  Beantwoorden

 4. Gerda Esser

  Punt 1 dat van Instagram:ik heb me daar even afgemeld
  Omdat ik het niet zo leuk vind (sorry)
  Punt 2 ik blog graag over mijn vakantie in Zeeland , en over Psp crea’s die ik wil laten zien op mijn blog
  Punt 5 vind ik de The Voice nog het leukts

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor dat je je hebt afgemeld op Instagram! Ieder zijn eigen ding hoor! En ja, dat is met bloggen net zo, gewoon over datgene bloggen wat je zelf leuk vindt!

   Beantwoorden

 5. Sammie

  Oh Amen op nummer 4! Zoooooo mee eens, vooral ook de bemoeienis van onze overheid. Je kan bijna niet meer poepen wanneer je zelf wil, er word steeds meer voor ons ‘gedacht’ Zo irritant!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ben gelukkig dus niet de enige die zich hier steeds meer en meer aan loop te ergeren!

   Beantwoorden

   1. Sammie

    Nee absoluut niet, Tommy en ik denken er hetzelfde over

    Beantwoorden

 6. Morgaine

  Ik heb instagram nu dankzij Sytse, weet je vast nog wel omdat anderen zeiden je moet en je zal, vervolgens heb je helemaal gelijk zie ik ze bijna nooit bij mij maar volgen mij wel, ik volg hen en zoals je weet ben ik er soms even niet, ik vergeet het ook, hahahaha en dan denk ik, woops! maar goed, het zou bij bloggen passen en eigenlijk heb ik er niet zoveel mee, ik maak mooiere foto’s met mijn camera en sinds ik wiindows 10 heb, kan ik niet meer uploaden via grmbl dus uhm…

  Twitter hetzelfde eigenlijk, vergeet ik gewoon…

  Die niche snap ik ook niet, sterker nog als ik een niche blog zie, zo eenzijdig, saai op den duur en iedereen blogt over hetzelfde, zei ik vanmorgen nog elders op een ander blog, hahaha die dit ook aanhaalde of ze een niche zou moeten gaan doen, nou echt niet! het zou wel moeten volgens bloggers die bloggen over hoe te bloggen, ahum.. ja daaahaaaaaaaaag Dat bepaal ik altijd nog zelf en geef mij maar de persoonlijke verhalen met foto’s 😀

  idols, nooooooooooooooooooooooooooooo aaaargggggggggghhhhhhhhhhhh daar was ik in het eerste seizoen na 2 shows al klaar mee, hahaha het is dat mijn dochter het keek maar echt crime! Meestal stond ik dan in de keuken te poetsen of zo of iets anders te doen elders… Jamai is er toch uitgekomen overigens? Lijkt mij nu toch wel BNN’er verder maar goed… ook uit de The Voice komt weinig voort hoor naderhand als je het mij vraagt.

  Het scheef huren klopt ook niet nee, al zit ik zelf in die bijstand en ja als ik wil verhuizen is het lastig om een huis te vinden, maar ik vind jouw mening is de mijne, want? Men moet eens stoppen met koophuizen neer zetten en dure huizen en eens weer aan sociale bouw gaan denken, lijkt mij toch wel beter dan al die dure krengen neer te zetten. het klopt van geen kanten. Mijn ouders vallen hier ook onder bijv als zij willen verhuizen nu, maar ooit als zij weer ouder zijn is het weer anders en zouden ze terug moeten naar, plus dat ik al in Kassa of Radar of kanniewaarzijn heb gezien dat ouderen niet eens meer kunnen kopen en wel op die draagkracht zitten omdat ze al ’te oud’ zijn voor hypotheek, ik bedoel.. wat klopt hier nu niet.

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je zou ook foto’s kunnen uploaden via latergram, even googlen, app downloaden op mobiel en dan via pc uploaden en via app online zetten op instagram. Werkt ook prima

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    Dan heb ik een kabeltje nodig tussen telefoon en laptop, die heb ik niet, haha

    Beantwoorden

 7. Elaintje

  Over dat scheef huren ben ik het niet helemaal eens. Het gaat niet over bemoeienis, maar over eerlijkheid. Sociale huurwoningen zijn er voor mensen met een laag inkomen. De duurdere huurwoningen voor mensen die dat kunnen betalen. Mensen met een laag inkomen kunnen niet eens in de duurdere woningen gaan wonen, omdat daar überhaupt geen huurtoeslag bij mogelijk is, dat kan alleen bij sociale huurwoningen. Wat ik wel jammer vind is het gat daartussen. Als je net teveel verdient voor sociale huur, maar eigenlijk net te weinig voor vrije sector heb je een probleem.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Klopt, als het over sociale bouw gaat maar dat is lang niet altijd het geval. Vaak wordt je afgewezen voor een woning omdat je teveel verdient terwijl jij juist daar wilt wonen om ook nog te kunnen sparen. Daarbij komt dat huurprijzen maar de pan uitrijzen…

   Beantwoorden

 8. kliefje

  Wij huren ook scheef en ik blijf dat mooi doen voorlopig. We ontvangen geen huurtoeslag dus zijn niemand tot last. Ik durf de gok niet aan om duurder te gaan wonen. Vlam is zelfstandig. Wat nou als ie ziek wordt?
  Niche? Ik heb alleen een paar niche geuren en dat is meer dan genoeg 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Groot gelijk! Waarom meer betalen als je daar zelf absoluut niet op zit te wachten? Je hoeft toch geen verantwoording aan de overheid af te leggen waarom je ergens wilt wonen?

   Beantwoorden

   1. kliefje

    Psies. Lekker veel te veel geld gaan betalen voor een lullig huisje aan een drukke weg in een rotwijk voor 1100 euro in de maand (lees: Randstad.) Doeiii!

    Beantwoorden

 9. Carpe Diem

  Ik had nog nooit van een ‘niche’ gehoord…
  Dat van dat huren snap ik ook niet!! Dat je verplicht wordt om zoveel procent van je inkomen te verhuren… who the f*ck bepaalt dat!! Belachelijk.
  En dat van Instagram heb ik nou ook!!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ben ik gelukkig niet de enige!

   Beantwoorden

 10. Saskia

  hihih, je niche is jezelf. Je blogt niet over koken, of fotograferen of of of.. je blogt over jezelf, dus je niche is jezelf 😛 (of mag dat weer niet… ach, gewoon doen waar je zin in hebt, doe ik ook. Lekker je ding doen. punt)

  Beantwoorden

 11. Yvon

  Instagram is een soort facebook aan het worden; je ziet dus niet alle foto’s meer van de personen die je volgt. Daardoor liggen je likes zo laag.
  En huren… Hier doen ze niet aan toeslagen of iets dergelijks, dus iedereen huurt wat hij / zij wil.

  Ik houd ook niet zo van niches, maar ondanks dat heb ik hem wel 😉 Reizen / China.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Hoezo zie je niet alle foto’s meer? Denk dat ik wat heb gemist…

   Beantwoorden

 12. Insoon

  Die verhouding van volgers en reacties, dat snap ik ook niet. Dat is net zoals bij het bloggen, dan is je blog heel vaak bekeken, maar bijna geen reacties.. ook zo vaag. En voor m’n werk zit ik al in een niche-hoek en dat is voorlopig wel genoeg 😉 Nr. 3 heb ik inderdaad overgeslagen, is niet mijn ding, haha. En wat betreft het scheef huren. Denk dat er zat mensen zijn die willen kopen, maar gewoon niks kunnen vinden omdat het niet goed doorstroomt. En tegenwoordig lijkt het wel alsof huren duurder is dan kopen/hypotheek; als ik zie wat een vriendin van mij kwijt is aan huur p/m. En nummer 5 vind ik echt een lachertje. The Voice vind ik wel leuk om te kijken, maar vaak hoor je (bijna) niks meer van degene die heeft gewonnen.

  Beantwoorden

 13. Daniëlle

  5. Say no more.
  4. De overheid wil ook graag wijken waar bewoners uit diverse lagen van de bevolking bij elkaar wonen, toch? Nou, lekker scheef blijven wonen en je hebt tenminste één doen bereikt, zou ik zo zeggen.
  3. Ach Wiebie, vele sporten zijn soms meer politiek spel dan sportief. Er schieten me teveel voorbeelden te binnen om hier op te noemen (oké eentje dan, de motorproblematiek bij de F1. Als je de tegenstander een motor geeft, dan vooral een ouder type zodat jouw team kan winnen. Hoe sportief is dat?) Om in de sport te blijven: “zijn wij nu zo slim, of zijn zij zo dom?”
  2. Oeps, ik hoop niet dat Saskia gelijk krijgt. Als jouw niche jezelf is en lang niet iedereen liked je…. ehm, Ik geloof dat ik het maar niet met Saskia eens ben.
  1. Als Saskia wel gelijk heeft, zou ik meteen op die knop voor 1000 volgens klikken.
  0. BOEM, alle “snap-ik-niet” vliegen door de lucht, alwaar ik ze graag laat. Ik ben het helemaal met je eens dat deze zaken totaal niet te volgen zijn en dat doe ik dan ook maar niet meer.

  Beantwoorden

 14. Regina

  Haha, leuk en origineel lijstje. Instagram, tja, ik weet het ook niet. Ik zit er zelf soms weken niet op, vergeet zelfs dat ik het heb, maar ik krijg af en toe ook de meest vreemde volgverzoeken van figuren waarvan ik bij god niet weet wat ik ermee moet. Nou ja, net zoiets als bij Twitter altijd het geval was.
  Een niche heb ik ook niet en is leuk voor wanneer je commercieel aan de slag wil. Maar dat boeit me verder ook niet.
  Idols… daar heb ik wel een theorie over. Het talent voor The Voice loopt een beetje af en ze willen nu Idols als kweekvijver voor The Voice gebruiken, daar de eisen bij Idols een stuk lager ligt.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Instagram vind ik nog steeds erg leuk, kijk ook dagelijks wel maar snap gewoon niet dat mensen je volgen en vervolgens zie je ze nooit weer… doe ik zelf namelijk niet zo…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: