Dolomieten highlights

5x Gemiste highlights

Highlights… eigenlijk zijn we daar tijdens een vakantie toch altijd naar op zoek? Tenslotte bereid je je optimaal voor en weet je precies wat er in die bewuste omgeving allemaal is te zien en te doen. Maar toch kan het gebeuren dat je bij thuiskomst denkt ‘Jammer dat we dat niet hebben gedaan’.

Dankzij Marcella werd ik me hier weer van bewust. De tag komt van oorsprong trouwens bij Karin van Travel Addict vandaan. Hoogste tijd dus om mijn top 5 van Gemiste Highlights met jullie te delen!

Jungfrau Highlights

Genieten van het uitzicht vanaf de Jungfrau in Zwitserland

In september 2006 waren we op vakantie in Zwitserland en verbleven we in een huisje vlakbij Interlaken met uitzicht op de Thünersee. Dat alleen was al een prachtig uitzicht maar in de verte doemde ook de Jungfrau op. Met zijn dik 4 km hoogte een opvallende verschijning in Zwitserland. Logisch natuurlijk dat we maar al te graag daarboven een kijkje wilden nemen. Maar helaas voor ons werkte het weer de hele week niet mee. In het dal was het op zich prima maar boven trok alles door de mist behoorlijk dicht. En ja, in die tijd kostte het ritje naar boven al zo’n € 100,= per persoon dus dan wil je er natuurlijk ook wel echt van genieten. We hebben iets van drie keer beneden bij de kassa gestaan maar zagen steeds mistige beelden op de livecam en helaas is het er dus niet van gekomen. Maar goh, wat had ik graag daar boven een kijkje willen nemen!

Boedapest highlights

Slenteren door het oude centrum van Boedapest (Hongarije)

In juni 2014 maakten we een rondreis en begonnen we in een gehucht aan het Balatonmeer in Hongarije. De omgeving verraste ons in alle opzichten net zoals de vriendelijke bevolking. Maar natuurlijk stond ook een bezoek aan Boedapest hoog op mijn lijstje. Helaas voor ons bleek de infrastructuur toch niet helemaal zo geweldig te zijn. Zowel met de auto als met de trein zouden we er dik 3 uur over doen om er te komen en dan natuurlijk nog weer 3 uur terug. Niet bepaald een aantrekkelijk idee om zo een vakantiedag te besteden. Laat staan met die temperaturen want uitgerekend in onze week kampte Hongarije met een hittegolf.  En ja, ook deze stad staat dus nog op mijn lijstje!

Dolomieten highlights

Op ontdekking gaan in de Dolomieten

In juni 2010 verbleven we eerst een weekje aan het Gardameer in Italië om vervolgens via een geweldige rit door de Dolomieten terug naar Tirol in Oostenrijk te rijden. Man, wat zat ik als een Japanner in de auto. Ik wist totaal niet waar ik moest kijken. Zo indrukwekkend allemaal. Het was een geweldige rit maar tegelijkertijd baalde ik er ook van dat we niet meer tijd hadden om dit magnifieke gebied verder te ontdekken. Nu moesten we ons helaas beperken tot een stop her en der maar goh, wat had ik daar maar wat graag wat meer willen rondkijken. Duidelijk een bestemming wat nog zeker in mijn hoofd rondspookt!

Berchtensgaden Highlights

Ons onderdompelen in de geschiedenis van het Adelaarsnest en genieten van het uitzicht

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat alles wat met de WOII te maken heeft, ons enorm fascineert. We hebben dan ook al diverse bijzondere plekken bezocht waaronder Point du Hoc in Normandië alsmede een aantal invasiestranden. Ook waren we al eens in de concentratiekampen Terezin en Buchenwald. Maar ook het Adelaarsnest, oftewel het zomerverblijf van Hitler, staat nog op ons lijstje. In juni 2014 zaten we zoals gezegd eerst een week in Hongarije en daarna nog een week in Salzkammergut in Oostenrijk. Vanuit daar zou het op zich prima te doen zijn maar toch kwam het er niet van. Waarom niet? Omdat we simpelweg na ons 2-daagse bezoek aan Wenen geen puf meer hadden om nog een dag in de auto te gaan zitten en het liever wat dichterbij ons vakantiehuisje zochten. Maar ooit… ooit wil ik hier toch wel erg graag naar toe!

Schloss Schonbrun highlights

Even het gevoel van Sissy beleven in het prachtige Schloss Schönbrunn

Wenen, de stad die al jaren op mijn lijstje stond. In juni 2014 kwam het er dan eindelijk van. Na een prachtige week aan het Balatonmeer gingen we voor 2 dagen naar Wenen. Daar genoten we van al het moois dat de stad te bieden heeft. Op de eerste dag maakten we een stadstour met zo’n Hop-on-Hop-off bus en slenterden we vervolgens uren door de stad om moe maar voldaan bij een koffiehuis neer te ploffen. Op dag 2 hadden we maar een paar uurtjes en deze hadden we gereserveerd voor een bezoek aan Schloss Schönbrunn, het buitenverblijf van Sissy. Maar al op de parkeerplaats kregen we in de gaten dat het weleens anders zou gaan lopen. Wat een drukte en dat in juni! Bussen vol Japanners en andere toeristen stonden massaal in de rij om het prachtige Schloss van binnen te bekijken. Doordat wij nog een rit van dik 4 vuur naar Salzkammergut voor de boeg hadden, hebben we ons beperkt tot het maken van een wandeling door het prachtige park rondom het Schloss waar we aan alle kanten van het kasteel genoten. Maar toch… ergens knaagt het aan mij dat ik nu niet weet hoe het Schloss er van binnen uitziet! Ik moet dus gewoon nog een keertje terug naar Wenen!

Wat is jouw gemiste highlight?

6 comments

 1. Ilona

  Mooie bestemmingen. Jammer dat je ze gemist hebt maar zoals ik ook tegen Marcella zei. Omdraaien; het is een goede reden om er een keer terug te komen. Dat gevoel heb ik nu ook na mijn laatste bezoek aan Israel. We hebben zoveel gezien en gedaan maar alleen Tel Aviv en Jeruzalem. Graag zou ik een keer teruggaan voor Nazareth, Betlehem, Haiva en de dode zee.

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Ik denk weinig, als je bij mij de category reizen aanklikt, komt er veel Amersfoort en omgeving tevoorschijn maar tik in search Costa Brava in, en het komt allemaal omhoog, hahaha

  Ik reis niet zoveel nog, en ooit hoop ik zo’n blog te mogen maken, de foto’s zijn weer als altijd super!

  X

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Ja jammer inderdaad! Het Adelaarsnest en het Schonbrunn ben ik geweest. Beiden prachtig! Overigens is er niet heel veel geschiedenis te vinden op het Adelaarsnest. Wel iets natuurlijk, maar in het huis doet vrij weinig nog denken aan Hitler, volgens mij moest dat allemaal weggehaald worden ofzo. Ik heb zeker ook dingen gemist, ik kom er alleen even niet op wat precies…

  Beantwoorden

 4. Rowan

  Jammer dat je deze highlights hebt gemist. Maar aan de andere kant is het inderdaad een goede reden om ooit eens terug te gaan! 😉

  Beantwoorden

 5. Marcella Molenaar

  Leuk dat je ‘m ook ingevuld hebt! En grappig genoeg is er veel herkenbaarheid 😉 Zo ben ik niet bij het Gardameer geweest, maar wel in de Dolomieten. Bij ons staat de omgeving rond het Gardameer dus nog op de wishlist. Oh, en het Adelaarsnest, daar zijn we ook geweest. Een heel bijzondere plek! Het weer gooit inderdaad ook wel eens roet in de planning. Ik snap dat je met mist niet bovenop Jungfrau wilde gaan. Dat is wat té kostbaar!

  Beantwoorden

 6. Flavie

  De foto’s spreken voor zich…wauw!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.