5x Eens maar nooit weer!

Al struinend in mijn rondje van blogs kwam ik ineens weer terecht op de blog van Sandra waarin ze openhartig vertelde over dingen die ze ooit heeft gedaan maar die ze echt niet nog eens zal gaan doen. En ja, zoiets zet mij dan natuurlijk direct aan het denken! Dus benieuwd wat ik ooit heb gedaan maar echt niet ga herhalen?

Een bezoek brengen aan een dixie…

Okay, als de nood hoog is, zal ik waarschijnlijk wel moeten want op de hurkjes is al helemaal niet mijn ding maar goed, voorkomen is zeker het hoofddoel in deze! Tijdens de formule 1 wedstrijd in Spa dus voor het eerst kennisgemaakt met dit fenomeen en waar de 1e ronde, zondagochtend rond half 9, nog redelijk te doen was. Althans, niet kijken en gewoon gaan hangen, vond ik ronde 2 ronduit goor. Alleen die geur al… gatver gatver gatver!

De sauna bezoeken…

Ooit was ik met vriendinnetje D. in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Na druk dagje gingen we ’s avonds even lekker relaxen in het zwembad en stelde vriendinnetje D. op een gegeven moment voor om toch even de sauna in te duiken. Volgens haar was er verder niemand, dus was de kust geheel vrij voor mij, mevrouw Preutsheid in hoogsteigen persoon, om toch een keer te ervaren of zo’n sauna wel wat voor me zou zijn. Nou, nee dus! Los van de warmte wat ik al niet lekker vond, schrok ik me werkelijk waar een hoedje toen vriendinnetje D. ineens riep dat er een man aan kwam. Ik bedoel, een naakte man he? En ik wilde net naakt uit het badje stappen… wist niet hoe snel ik mijn handdoek moest graaien, die vervolgens dus in dat badje belandde! Stond ik alsnog in volle glorie!

Op de bonnefooi op vakantie gaan…

LagodiMaggiore
In dat prachtige huis zaten wij dus letterlijk verstopt in de kelder (1), dit was het uitzicht vanaf de parkeerplaats (2), Lago di Maggiore in de regen (3), de terugreis naar Interlaken in een sneeuwstorm (4)…

Onze 2e vakantie samen bracht ons in het regenachtige Interlaken (Zwitserland) waar we op zich een vrij leuk pensionnetje vonden met vooral een goede kok, niks mis mee, maar na dag 3 met alleen maar regen, besloten we verder te rijden naar Lago di Maggiore in Italië. Helaas was voor ons zaten alle betaalbare pensionnetjes vol, iets van een feestweekend of zo, en konden we uiteindelijk nog wel ergens een kamer beneden krijgen. En met beneden bedoel ik dan de kelder inclusief opklapbed, inclusief 24 uur per dag draaiende wasmachines en vaatwassers want ook de keuken zat beneden. Oh ja, de douche zat op de gang achter zo’n douchegordijn waar de bediening dus gewoon aan voorbij liep! Sindsdien wil ik echt weten waar we terecht gaan komen en wordt alles dus van tevoren vastgelegd!

Teufelssuppe eten…

Okay, bij de naam had ons al een lichtje moeten gaan branden maar goed… vriendlief en ik zijn gek op goulashsoep, liefst zelfgemaakt, maar soms is een blik ook wel handig om op voorraad te hebben, dus als we in Duitsland zijn, dan nemen we meestal wel een paar blikken mee. Die keer gingen we dus voor de Teufelssuppe, nou, dat hebben we geweten! Alsof je een paar hete pepers probeerde weg te slikken! Ik stond in brand en wist gewoon niet hoe snel ik bij de kraan moest komen! Nooit weer dus!

Lopend de berg af gaan…

IMG_1108
Halverwege de Monte Baldo, Gardameer, Italië (juni 2011)

Het lijkt allemaal zo mooi… met de kabelbaan naar boven en dan weer lopend naar beneden. Wil ook wel als je enigszins geoefend bent of als het enigszins redelijk vlak naar beneden gaat. Maar soms kun je je daar dus behoorlijk in vergissen! Het overkwam ons zowel in Oostenrijk, iets van pad afwijken omdat ik ergens een waterval spotte en vervolgens niet verder kunnen omdat dikke boomstammen de doorgang blokkeerden waardoor we dus weer dat pokke eind terug moesten lopen, als in Italië, waar we heel dapper de Monta Baldo bij het Gardameer af zijn gelopen. Een wandeling van zo’n 3 uurtjes, redelijk recht naar beneden, weliswaar in bochten, maar waarbij je voeten steeds naar voren schuiven, je scheenbenen het maar moeten zien op te vangen en waarbij je er op een gegeven moment zo allemachtig flauw van bent dat je tegen vriendlief roept ‘ laat mij hier maar zitten!” Sindsdien betalen we ook voor de terugreis per kabelbaan tenzij we het station met het blote oog kunnen zien liggen!

En jij? Wat ga jij absoluut nooooooit meer doen?

27 comments

 1. Yvon

  Haha, die dixie vind ik wel een mooie! Als je die niks vindt, raad ik je af om deze kant op te komen.
  Zelf denk ik dat ik nooit weer in een Koreaans badhuis ga overnachten 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Bedoel je dat er in China veel dixies zijn????

   Beantwoorden

   1. Yvon

    Nee, dat niet, maar wel veel toiletten die dezelfde staat als een dixie hebben 😉

    Beantwoorden

 2. Sammie

  Een Dixie! Wat een horror is dat zeg, kom er liever ook nooit 🙂

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Goed, als ik dixie ga googelen dan kom ik vast en zeker op de muziek uit, maar mijn gevoel zegt mij dat het hier om iets anders gaat? Of gaat het om de muziek een band, hahaha

  De sauna, kan ik mij best voorstellen, al ben ik zelf niet zo heel preuts, er is toch een soort van ongemak in het begin of als er iemand bij komt, maar ik kan heel makkelijk mijn mind op iets anders zetten en dan denken ‘lak aan’ zij zijn ook naakt, hahaha maar ik snap je wel.

  Op de bonnefooi ergens heen heb ik nog nooit gedaan, denk ook niet dat ik dat heel snel zou doen, of het moet een lange autorit zijn naar eind bestemming en dan onderweg ergens iets vinden omdat het toch te lang rijden is, dat idee… nog niet voorgekomen.

  De soep, geef ik je een tip, als iets te heet blijkt te zijn voor jou, dan moet je dus eigenlijk geen water drinken, daar maak je het erger mee, dit is de vuistregel als je Indo bent en krijg je met de paplepel mee, de reden waarom Aziaten zulke zoete drankjes kennen, maar ook in Suriname bijv. is omdat je moet blussen met ZOET, een schepje suiker direct nemen of dus een heeeeeeeeeel mierzoet drankje, dan voel je direct de hitte afnemen, trust me, met water wakker je het juist aan ook al lijkt het eerst te verdoven.

  En wat zou ik nooit meer doen, natuurlijk blijft die vraag rondspinnen en op dit moment, heb ik eigenlijk geen idee…. wat ik nooit meer zou doen… Bungee jumpen denk ik dan, maar dat heb ik nog nooit gedaan, hahahaha dus die telt niet 😉 Ik geef veel dingen ook een herkansing moet ik eerlijk zeggen of wacht! Ineens schiet de survival kamp van de 2de brugklas in mijn gedachten in de ARdennen, DAT zal ik nooit meer doen, hahahaha

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   We zaten inderdaad op een gegeven moment wel te geinen dat we net zo’n dixieband waren maar nee, het is geen muziekband helaas. Het zijn van die mobiele wc’s!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    ohhhhhh hahahaha ja zie? 😉 Weer wat geleerd 😀 Dank je wel!

    Beantwoorden

 4. Sabine

  Hilarisch! Die sauna ook! Gelukkig is hier badkleding verplicht in de suana en het stoombad. Scheelt een hoop moet ik zeggen… Ik zit even te denken wat ik nooit meer zou doen… skieën misschien? Maar ja wie weet ooit toch nog. Zeg nooit nooit zeg ik altijd haha.

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Wacht ik weet het! Lees net een verhaal over horrorfilms: die kijk is dus NOOIT meer! NOOIT! hahaha

  Beantwoorden

 6. natasjaslifestyle

  Ojee de dixie hoe goor wil je het hebben, al kotsend van zoveel gorigheid je plasje doen???

  Beantwoorden

 7. zosaar

  Hhahaha die sauna! Ik zie het helemaal voor me. En een Dixie, alleen het woord klinkt al ranzig 😉

  Beantwoorden

 8. elise1963

  Oh die dixie .. jakkes ! Tja, sauna heb ik minder moeite mee, die bezoeken wij wel samen. Gosh, ik zou t zo snel niet weten. Wij vliegen bijna altijd dan weet je wel waar je terecht komt.

  Beantwoorden

 9. kliefje

  Haha, mooi stuk. Ik zie je zó naakt dat bad uitkomen. Nou ja: bijna dan he? 😉

  Ik ga noooooit meer naar een wokrestaurant. Vréselijk. Ook nooit meer praten tegen bepaalde, niet nader te noemen mensen. Ik wil ook nooit meer in de horeca werken. En ik drink nooit meer Jagermeister nadat ik daar ruim 20 jaar geleden enorm dronken van ben geweest. Nog kan ik de lucht niet verdragen van dat spul.

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.

  Ook de sauna. En naar zo’n vreetschuur als ABC-restaurant. Al vinden de kinderen dat geweldig helaas en willen oma en opa daar nog wel ‘ns voor zwichten.

  Beantwoorden

 11. Lies

  Eten in een fastfood keten. Ik heb superzise me gezien, en sindsdien laat ik de McDonald’s lekker naast me liggen 😉

  Beantwoorden

 12. Carpe Diem

  Ik moet zeggen dat er op het plekje waar wij stonden bij Spa ook een mobiele toiletruimte was, maar ik vond ’t keurig! De wc’s waren schoon en het rook niet vies. Betaalde wel € 0,70 om even te plassen, maar dat vind ik prima als het schoon is!
  Maar, iets wat ik nooit meer zou doen… Geen idee eigenlijk, misschien kom ik er nog op.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat was er bij ons dus helaas niet, alleen dixies…

   Beantwoorden

 13. LJ

  Mij krijg je voor geen goud ter wereld in een naaktsauna… Dan ben ik maar preuts! Gelukkig zijn er genoeg badkledingsauna’s 😉
  Interlaken is moooooooi! Enfin vooral de meren uiteraard, en de Jungfrauregion daar in de buurt… Mooiste streek van Zwitserland. <3
  Bergaf lopen doe ik helemaal niet graag, het is ook gewoon slecht voor je knieën als je niet getraind bent en een beetje oppast. Wij nemen NOOIT een kabelbaantje naar boven (tenzij we echt niet anders kunnen als we een dagtocht willen maken) maar soms wel naar beneden. Naar boven is veel beter te doen, als je een beetje conditie hebt toch, en zeker minder zwaar voor je knieën en heupen dan bergaf.
  Opera. Ik denk niet dat ik dat zo rap opnieuw ga doen. Helemaal niet mijn ding.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Maar naar boven vind ik ook best wel pittig hoor…

   Beantwoorden

   1. LJ

    Ja tuurlijk. Maar dat kunt ge rustig aan doen, en om de vijf stappen blijven staan om van het uitzicht te genieten 🙂 🙂 en intussen naar adem happen 😉

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Zoiets zal het dan ook wel worden!

     Beantwoorden

 14. Serena

  Whahaha, die Dixie. Iets smerigers bestaat er bijna niet he?

  Beantwoorden

 15. Flavie

  Ik ging onlangs op een Dixie omdat het echt niet anders kon… o jeetje wat was dat!! Hopelijk nooit meer…
  Wij gingen in Duitsland naakt in de sauna… ondanks de mensen ons niet echt kennen, voelde dit toch onwenning…

  Beantwoorden

 16. iliveformydreams.com

  Wat een leuk idee voor een artikel! Er zijn een hoop dingen die ik niet meer zo snel zou doen. O.a. een baan nemen met nachtdiensten …

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: