lezen boeken

5x boeken voor deze zomer

Boeken en zomer, het gaat eigenlijk hand in hand. Vooral als het zonnetje erbij schijnt, is het toch heerlijk om buiten te zitten en wat te lezen. In mijn vakantie las ik maar liefst 4 boeken uit, gewoon omdat ik er toen alle tijd voor had. Heb jij binnenkort ook vakantie en zoek je nog leuke boeken? Misschien zit hier wat voor je tussen!

Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken

Hendrik Groen boekenOkay, de kans bestaat dat je dit boek al hebt gelezen. Maar als dat nog niet zo is, dan is dit een ideaal boek voor in je koffer!

Waar gaat dit boek over? Nou, over een bejaarde man in een bejaardentehuis. Dat klinkt saai maar geloof mij dat is het boek absoluut niet! Ik lag regelmatig compleet in een deuk vanwege zijn anekdotes. Hendrik is namelijk nog een hele kwieke man en heeft zo zijn eigen kijk op zijn medebewoners in het tehuis. Samen met nog een paar van deze kwieke oudjes richt hij de club Oud maar nog niet dood op en proberen ze op geheel eigen wijze er nog iets van te maken.

Voor de zekerheid tip ik je ook alvast over het vervolg Zolang er leven is waarin Hendrik na een jaar afwezigheid toch weer begint te schrijven over zijn avonturen.

 

Rowan Coleman – Twintig regels liefde

Rowan Coleman boekenWat zou je zeggen als je nog één kans had om een brief aan je geliefde te schrijven?

Waar gaat dit boek over? Verpleegkundige Stella werkt in een verpleeghuis met terminale patiënten. Op hun verzoek schrijft Stella nog één laatste brief aan een geliefde, een kind dat achterblijft of een buurman waar degene die komt te overlijden altijd een hekel aan heeft gehad. Het zijn ontroerende gedachten die de patiënten loslaten, van een brief aan een partner met instructies over hoe de vaatwasser werkt tot het doen van een bekentenis. Ook Stella haar eigen leven komt aan bod, waarom werkt ze juist ’s nachts terwijl haar man overdag werkt. Wat is er mis met dat huwelijk en komt het nog goed?

Stella post de brieven pas na het overlijden van de briefsteller maar waarom doet ze dat in dat ene geval niet en wat gebeurt er dan? Het is een ontroerend verhaal met een lach en een traan waar ik tijdens mijn vakantie erg van heb genoten. Hopelijk jij ook!

Femke Roobol – Tulpenliefde

Een historische roman over de eerste vrouwelijke schilder in het Haarlem van de Gouden Eeuw.

Waar gaat dit boek over? Hester Falliart wil niks liever dan zelf een atelier beginnen maar in de 17e eeuw is dit voor een vrouw niet zo gemakkelijk. Na de dood van haar vader begint ze als leermeester bij de enige vrouwelijke schilder in de stad, Judith Leyster. Maar nadat Judith is getrouwd, ziet ook Hester zich genoodzaakt om te trouwen. Het is geen gelukkig huwelijk, ondanks dat haar man ook van huis uit een schilder is. Om extra geld te verdienen, storten ze zich in de tulpenhandel. En dan komt er een tulpenhandelaar op haar pad die haar hart sneller laat slaan.

Welke keuze maakt Hester en hoe loopt dit af?

Ik ben zelf groot fan van de boeken van Femke Roobol, haar manier van schrijven spreekt me enorm aan en ook van dit boek heb ik weer erg genoten!

Ruth Ware – De vrouw in suite 10

Maak jij dit jaar een cruise? Dan kun je dit boek beter niet lezen!

Waar gaat dit boek over? Journalist Lo Blacklock gaat mee op de eerste cruise van een nieuw schip. Doel is om te netwerken, aan haar carrière te werken en ondertussen te genieten van de cruise. Maar dit verloopt op de eerste dag al anders. Lo ontmoet een vrouw die niet tot de gastenlijst behoort. Diezelfde vrouw ziet ze een nacht later over boord vallen maar niemand gelooft Lo als ze haar verhaal doet.

Wie is deze onbekende vrouw in suite 10 en wat is er met haar gebeurd? Leeft ze nog of is ze vermoord? Lo gaat op onderzoek uit maar stuit vooral op tegenstand en verdwijnt vervolgens zelf en laat haar vrienden in vertwijfeling achter. Wat is er met Lo gebeurd, wist ze teveel?

Een spannend boek wat je gewoon vanaf de eerste bladzijde boeit en je niet meer loslaat!

Luca Crippa – Het meisje dat bleef leven

Luca Krippa boekenEen waargebeurd verhaal over een veertienjarig meisje dat Auschwitz overleeft

Waar gaat het boek over? Heddy is veertien jaar oud als de oorlog op het punt van uitbreken staat. Haar ouders vinden het verstandiger om voor hun enige kind een veilig onderkomen te vinden en sturen haar naar Engeland. Na acht jaar keert Heddy terug naar Duitsland en probeert ze te achterhalen wat er met haar ouders is gebeurd.

Daarvoor gaat ze werken voor de Amerikaanse overheid en verzamelt ze bewijzen voor het artsenproces in Neurenberg. Ondertussen probeert ze in de archieven ook uitsluitsel te vinden wat haar ouders is overkomen en groeit het besef dat haar ouders niet terug zullen keren.

Een ontroerend verhaal over een jonge vrouw die heen en weer wordt geslingerd tussen hoop en wanhoop en haar leven weer probeert op te pakken in de jaren na de oorlog. Zware kost misschien voor in je vakantie want het verhaal laat je echt niet los maar geloof mij, het is een absolute aanrader!

En welk boek gaat er mee in je koffer?

7 comments

 1. Miranda

  De vrouw in suite 10. Direct gereserveerd bij de bieb.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Goede keuze! In een donker donker bos van diezelfde schrijfster is ook een goede!

   Beantwoorden

   1. Miranda

    Tips altijd welkom. Jammer dat lackberg er nog niet is

    Beantwoorden

    1. Wanda

     De nieuwste Kepler, Jager, is ook erg goed!

     Beantwoorden

 2. Morgaine

  Tulpenliefde, op dit moment heb ik ook een voorliefde van historische romans, en de nummer 1 die hier staat, heb ik al eens in de handen gehad, hahaha ja lijkt mij ook leuk.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik lees ze ook graag hoor, altijd leuk om iets over onze geschiedenis te leren.

   Beantwoorden

 3. Flavie

  Boek 2 en 4 lijkt me wel wat, bedankt voor de tip.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.