5 redenen waarom het me niet lukt!

Oh jongens, die eeuwige, eeuwige strijd met die verrekte weegschaal! Ooit in een grijs verleden, kan echt niet meer roepen dat het recentelijk was, want we hebben het dan toch al wel over een jaartje of 6 geleden, lukte het me vrij gemakkelijk om 30 kilo af te vallen maar wat ik ook doe, wat ik ook probeer, het lukt me gewoon niet meer! Okay, nog eens 30 kilo kwijt hoeft nu ook weer niet (mag hoor, heb wel wat reserves opgebouwd…) maar je zou toch denken dat het wel moet lukken om nog eens 10 kilo weg te werken? Ik bedoel, als 30 kan dan moet 10 toch een eitje zijn?

Natuurlijk moet ik ook gewoon eerlijk zijn en de hand in eigen boezem steken, tenslotte ben ik ook degene die het allemaal naar binnen werk en dus niet die discipline of wilskracht kan opbrengen die ik blijkbaar zo’n 6 jaar geleden wel tevoorschijn kon toveren. Waar ik toen vrij moeiteloos overal nee tegen zei en al die lekkere dingen links liet liggen, liters water naar binnen goot en ook nog eens 3 tot 4 keer per week fanatiek aan het sporten of wandelen sloeg, is het nu gewoon hartstikke moeilijk om nee te zeggen en om überhaupt mijn gezicht in de sportschool te laten zien…

Dus waarom lukt het me nu dan niet:

1. mijn motivatie ontbreekt… ja, toen ik in 2004 zowat aan het infuus moest in Oostenrijk na een kleine wandeling was het me wel duidelijk dat het roer om moest en met behulp van mams en vriendlief is me dat toen ook wel gelukt… Nu voel ik me fit en loop ik moeiteloos overal bij op en af zonder daarna opgelapt te moeten worden dus conditioneel zit ik best wel goed in elkaar…

2. vind eten gewoon veel te lekker… ik heb altijd gezegd dat eten geen obsessie moet gaan worden, ik wil absoluut geen calorieën tellen en overal de verpakkingen van moeten bestuderen of heel zielig op een wortel moeten gaan zitten kauwen als we gezellig uit eten gaan.

uiteten
Het is gewoon een wonder dat ik niks ben aangekomen… nou ja, een pondje dan…

3. kan heel moeilijk nee zeggen… waar je voorheen geen gebakje aan me kwijt kon, waar ik zeker niet wekelijks uit lunchen ging en waar ik zeker alle verleidingen in de winkel of op een terras makkelijk links kon laten liggen, lukt me dat gewoon niet meer. “Wan, ga je mee lunchen? Ja hoor, gezellig! Zullen we wat lekkers bij de koffie doen? Ja, lekker joh!”

4. val slechts plaatselijk af en blijf met olifantenpootjes behept… echt jongens, ik kan sporten wat ik wil maar die pootjes van me blijven toch even zo goed formaat olifant en dat werkt bepaald niet motiverend want nog steeds is het lastig om een goede broek te vinden. Ja, ik weet het, er hangt genoeg in mijn kast maar he, ben wel een vrouw die regelmatig wat nieuws wil en die ook gewoon leuk en hip gekleed voor de dag wil komen dus enige vooruitgang wordt op dit gebied niet behaald dus haak ik af…

5. sport gewoon te weinig… met slechts 1 keer in de week sporten en daarnaast misschien nog 1 keer in de week wandelen kan ik het allemaal mooi op peil houden, laten we zeggen +1 / -1 maar meer dan dat bereik ik er ook niet mee. Het rare is dat ik me altijd zo ontzettend lekker voel na het sporten en toch lukt het me niet om mijn kop vaker te laten zien in de sportschool. Tijd genoeg op zich, maar toch weet ik het altijd weer zo te draaien dat het bij 1 keer in de week sporten blijf.

Dus mocht je de sleutel tot succesvol afvallen hebben gevonden, geef je die dan even aan me door?

21 comments

 1. Nina Hobbysite

  Herkenbaar :D. Heb het eigenlijk beetje op gegeven. Hou enorm van lekker en vind het reuze gezellig :O In het weekend is lekker uiteten of lekker thuis eten zo top. En sporten? Nou ik doe veel liever iets creatiefs dan sportiefs.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Creatief ben ik ook niet echt…

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Hoe gezellig ook, toch stoppen met buiten de deur lunchen en eten? zo hou je ook weer geld over voor bijv. in de vakantiepot? Dat soort kleine dingen. Zo ie zo kom ik uit een gezin waar uit eten als onzin wordt gezien, hahahaha veel te duur en zo zonde om alleen al de geld verspilling, is opvoeding he 😉 En thuis weet je wat je erin stopt en doet… vanuit dieet visie gezien dan 😉

  Misschien kun je iets met dit ouderwetse idee van mijn familie, uit eten doen we alleen als er bijv. iets heel bijzonders gevierd wordt en dan met de hele familie ook nog. Eens in de 5 jaar of zo 😛

  X (ps, nee ik heb dus niet echt tips,behalve een stok achter de deur? Is er iemand die met jou zou willen sporten in de sportschool samen? bijv.?)

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat uit eten en lunchen lijkt nu veel omdat we toevallig een paar keer achter elkaar weg zijn geweest. Normaal valt dat best wel mee. Gelukkig wel want anders heb ik echt ruzie met de weegschaal en mijn spaarrekening!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    hahaha het was maar een idee 😉 Geloof me, ik heb mij er ook los van gemaakt hoor, en zit soms een aantal keer achter elkaar toch op een terras 😀

    Beantwoorden

 3. Elaintje

  Ik kon vroeger ook niet ergens iets drinken zonder er wat lekkers bij te bestellen tot ik mij ging beseffen hoeveel weggegooid geld het eigenlijk was. Ik spreek nu vaker bij iemand thuis af. En misschien werkt een andere sport beter? Sportscholen vind ik echt afschuwelijk, maar dansen vind ik geweldig bijvoorbeeld. Succes!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Tja, dansen vind ik super leuk maar enig ritmisch gevoel is mij totaal vreemd…

   Beantwoorden

 4. mynameisblonde

  Dat is ook ongelooflijk moeilijk, ik weet er alles van.

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Lastig! De enige oplossing is minder (of minder vet en minder suiker) eten en meer sporten. Maarja, krijg dat maar eens voor elkaar inderdaad… Misschien helpt het om een weekschema te maken voor het sporten en bepaalde maaltijden? Succes!

  Beantwoorden

 6. kliefje

  Van alles de helft, werkt bij mij nog steeds. Heel langzaam weliswaar, maar ik zie de laatste weken toch steeds minder mij als ik me weeg. Maar het blijft een strijd ja, I know 🙁

  Beantwoorden

 7. writingmonique

  Het is ook ontzettend lastig. Je vijf redenen zijn heel herkenbaar; ik vind eten ook gewoon veel te lekker haha.

  Beantwoorden

 8. Serena

  Ik heb ook even een pauze ingelast. Even een paar weken geen calorieen tellen. Wel opletten natuurlijk, maar het moet wel leuk blijven. Volgende maand weer vrolijk verder…
  Het komt uiteindelijk wel weer, bij jou ook hoor!

  Beantwoorden

 9. Sammie

  Ik kan me voorstellen dat het heel moeilijk is! Ik ben gek op lekker eten en ben aardslui 😉

  Beantwoorden

 10. gidsjoris

  Eerlijk, als ik naar die foto’s kijk, krijg wil ik alweer goesting in eten. Je beweegt blijkbaar meer dan ik. 30K is ook niet min. Misschien beginnen met 2 K?
  Ach, wie ben ik om je daar raad in te geven, ik zit zelf 2K bovan mijn … wintergewicht. Ik zou zeggen: niet te veel zorgen om maken, zolang je je maar goed voelt!

  Beantwoorden

 11. LJ

  Ik wou dat ik je kon helpen maar ik krijg mezelf nog niet eens zover om nee te zeggen tegen snoep en koekjes. Bah bah bah. En vorig jaar speelde ik zonder moeite 10kg kwijt. Die er intussen bijna helemaal terug bij zijn. Bah bah bah. Karakter? 0!!
  Misschien hé, moeten we gewoon blij zijn met ons lijf zoals het is? Jij met olifantenpootjes, ik met vetrollen?

  Beantwoorden

 12. Gerda Esser

  Heel erkenbaar Wanda
  Daarom doe ik niet meer aan de lijn , ik let op wat ik eet
  En dat helpt best wel goed

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 13. Regina

  Het erge is… jouw foto’s van lekkere dingen maken dat ik gelijk naar de keuken wil rennen, op zoek naar lekker eten. Ik weet dus maar al te goed waar je het over hebt 🙂 En het komt toch neer op de motivatie. Blijkbaar willen we het niet graag genoeg…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat zal het vast wel zijn helaas…

   Beantwoorden

 14. Stephanie van Drunen

  Lastig en heel herkenbaar! Vooral het lekkere eten en te weinig sporten. Pff zo’n lastige strijd lijkt me, maar je kunt het wel hoor <3

  Beantwoorden

 15. natasjaslifestyle

  Ik beweeg veel en probeer weinig suikers tot me te nemen. Ik heb het geluk dat ik vroeger alles kon eten en niet aan kwam, nu moet ik er meer opletten, ik hou van lekker eten, maar probeer het toch de volgende dag te compenseren met minder eten en meer bewegen…

  Beantwoorden

 16. Flavie

  Het is zo moeilijk om al het lekkers te weerstaan… ik kan er van mee spreken… en hoe meer ik sport hoe meer ik eet… meestal koekjes en chocolade… niet goed!
  Ik heb er momenteel het karakter niet voor…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: