5 dingen die ik lastig vind!

Soms heb je gewoon van die dingen die om onverklaarbare redenen gewoon lastig zijn. Lastig om te doen, lastig om uit te voeren, gewoon lastig terwijl je geen idee hebt waarom het eigenlijk zo is. Ooit zo ontstaan en tot op heden is het nog gewoon zo…

Benieuwd wat ik dan zo lastig vind?

1. File parkeren…

Tijdens mijn rijlessen draaide ik mijn hand hier niet voor om en parkeerde ik de spiksplinternieuwe Opel Corsa van mijn rijschoolhouder moeiteloos achter de auto die hij aanwees. Eenmaal in het bezit van het papiertje hoefde ik het eigenlijk nergens meer te doen en verwaterde de techniek al snel met als gevolg dat ik nu liever even een ander plekje uitzoek dan deze bijzondere verrichting alsnog te gaan uitvoeren… Zelfde geldt eigenlijk voor achteruit in parkeren trouwens…

2. Pannenkoeken bakken…

Vraag me echt niet waarom maar het lukt me echt niet om dit voor elkaar te krijgen! Bij mij mislukken ze altijd en ziet het er allesbehalve smakelijk uit. Inmiddels heb ik dit gewoon maar geaccepteerd en heb ik de traditie ontwikkelt om pannenkoeken bij mams te gaan eten als ik naar de kapper ben geweest… Leuke deal, toch?

3. Series volgen…

Nog zoiets… ik begin altijd volle goede moed en vrijwel altijd haak ik om een onverklaarbare reden af! Te druk met andere dingen of ik vergeet het gewoon, niet leuk genoeg meer of wat het dan ook is maar de meeste series ken ik slechts halfgebakken. Het is dan ook een wonder dat ik nog niks van The Blacklist heb gemist!

4. Een pyjamadagje doen…

Ik kan me niet herinneren dat ik het als kind wel deed maar nu lukt het me echt niet om een hele dag in mijn pyjama rond te lopen. Op de een of andere manier voelt het dan als of mijn dag nog niet is begonnen en voelt het meer alsof ik zo weer mijn bed in kan ploffen om verder te pitten. Nee, totaal niet mijn ding!

5. Op de bonnefooi op vakantie gaan…

DSCN0019
Ons uitzicht op de Wörthersee… september 2004

Ooit, in onze begintijd als stel, zijn we op de bonnefooi naar Oostenrijk en Zwitserland gegaan. In Oostenrijk hebben we 2 rondjes Wörthersee gedaan alvorens uit te komen bij Gasthaus Dollenz in Velden waar we overigens een fantastisch uitzicht hadden op het meer. In Zwitserland konden we eerst na een halve dag zoeken terecht in een pension hoog op een berg voor 2 nachten, daarna uitgeweken naar Lago di Maggiore waar we in de kelder van een pension terechtkwamen en waar het ontbijt elke dag bestond uit 2 broodjes met jam om vervolgens in een sneeuwstorm weer terug te rijden naar Interlaken in Zwitserland en daar uiteindelijk een huisje te kunnen betrekken waar vriendlief een week lang elke dag een paar keer zijn kop stootte tegen de vele balken die hij te pas en te onpas tegen kwam…

DSCN0839
Haus Brundli in Beatenberg, niet geschikt voor mensen langer dan 1m80! September 2006…

Nee, ik wil het liever van tevoren allemaal geregeld hebben zodat we niet ter plekke nog iets moeten zoeken maar gewoon relax naar onze bestemming kunnen rijden en direct kunnen beginnen met genieten… Scheelt mij in ieder geval een hoop gestress!

Dus vertel, wat vinden jullie lastig?

25 comments

 1. aspasiablog

  Mijn nagels lakken zonder mijn vingers mee te lakken. 🙂

  Beantwoorden

 2. Bente

  Pff. file parkeren! Ik heb er zo’n hekel aan (omdat ik het niet kan) dat ik liever de auto een paar honderd meter verderop zet dan dat ik het überhaupt ook maar probeer. Daar is mijn vriend het alleen niet mee eens helaas 😉

  Beantwoorden

 3. Lies

  Mij lijkt het juist heerlijk om een keer op de bonnefooi op vakantie te gaan! Lekker gaan en zien waar je uitkomt! Heerlijk, soort citytripping door Europa ofzo!

  Beantwoorden

 4. Serena

  Op de bonnefooi op vakantie gaan doe en kan ik ook niet hoor. Ik ga sowieso niet in mijn eentje…
  Ik moet hier dagelijks fileparkeren voor de deur, uiteindelijk krijg je er handigheid in. Kan het zelfs met een bus!
  Series volgen is moeilijk op de gewone tv, maar met Netflix en wat downloads wordt het ineens een stuk makkelijker!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zelfs met downloads lukt het me niet… haak zo snel af iedere keer…

   Beantwoorden

 5. misssexandthecity

  Dat zaken niet op voorhand gepland worden, onverwachte zaken die mijn planning in de war gooien, wasgoed wegleggen, te weinig tijd om te schrijven en te lezen,…..:-)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik kan er ook heel slecht tegen als mijn planning anders verloopt dan ik zelf had bedacht, kan ik echt chagerijnig van worden…

   Beantwoorden

 6. Saskia

  Fileparkeren, aaargh, en al helemaal niet met die joekel van een A6 wat we hebben. Achteruit inparkeren lukt nog wel.

  En op de bonnefooi op vakantie doe ik ook niet meer. Heeft er ooit eens voor gezorgd dat we op een snikhete middag, ja écht snikheet, met zwarte lederen motorleding, in een megadruk, burka-overloaded sell am see een hotel moesten zoeken. Nevernooitnietmeer!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zell am see met boerka mensen? Gelukkig was dat niet zo toen wij er waren…

   Beantwoorden

   1. Saskia

    🙂 wisten wij ook niet. Maar schijnt daar een moslim paradijs te zijn. Op zich niet erg, maar als je lederhosen verwacht is dat even wennen 🙂

    Beantwoorden

 7. Sas

  Pannenkoeken bakken en pyjama dagje houden zijn ook dingen die ik moeilijk vind.

  Beantwoorden

 8. Nathalie

  file pakeren is zoo herkenbaar!!! echt een leuk artikel dit!
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 9. onderdeblauweregen

  Het pannenkoeken probleem heb je goed opgelost 😀
  Fileparkeren vooruit heb ik nooit gekund met weinig ruimte, achteruit steek ik de auto 9 van de 10 keer in 1 keer in, ik parkeer dan ook altijd achteruit of zoek verder.
  Voor pyama dag cursusof gewoon ter inspiratie kan ik je wel bij helpen, mijn specialiteit 0:-)

  Beantwoorden

 10. ♥Inge♥

  Fileparkeren…mmmm….soms wel soms niet, hangt er ook een beetje vanaf met welke auto ik rij! Op de bonnefooi op vakantie gaan doe ik wel als we met z’n tweeën zijn, maar met de kids erbij niet…heb ik echt geen rust! Maar met z’n tweeën toeren en gewoon bij een B&B aankloppen? Geen probleem!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik word er altijd erg onrustig van als dingen met betrekking tot de vakantie niet op voorhand zijn geregeld, geeft me heel veel stress…

   Beantwoorden

 11. LJ

  Ik zat tot een half uur geleden nog in pyjama… en als ik niet zo meteen zou gaan joggen, had ik hier nu nog in pyjama gezeten haha 🙂
  Zwijg mij over parkeren, ik bak er niks van, achteruit lukt me soms wel maar fileparkeren (of S-parkeren) daar ontbreekt het mij aan inzicht en inschattingsvermogen.
  En op reis vertrekken zonder dat er verblijf is geregeld, ik moet er niet aan dénken! De horror 🙂

  Beantwoorden

 12. Wendy

  Dat laatste is ook helemaal van toepassing op mij. Het liefste wil ik elke detail van te voren weten. Ik ben wat dat betreft ook een beetje schijterig om zomaar naar een plek/land te gaan waar ik nog nooit geweest ben.
  Die pannenkoeken lukken mij al sinds de eerste keer perfect. Zelfs de eerste pannenkoek van een ‘serie’ is altijd goed gelukt, terwijl ik van veel mensen hoor dat die toch altijd mislukken.
  En file parkeren kon ik ook niet meer toen ik mijn eerste eigen autootje had. Met mijn tweede autootje lukte het echter weer wel. Waarschijnlijk lag het eerder aan het gebrek aan stuurbekrachtiging.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Naar een onbekende bestemming gaan, heb ik geen problemen mee. Ik lees me van tevoren wel altijd goed in, haal boeken van de bieb en struin het hele internet af maar het is meer dat ik alles goed geregeld wil hebben van te voren en niet ter plekke nog achter accommodatie aan moet hobbelen…

   Beantwoorden

 13. gerda esser

  Fileparkeren daar heb ik ook een hekel aan , ik rij ook liever een blokje om
  Pannenkoeken maken heb ik allang niet meer gedaan
  Ik loop wel als ik thuis ben in een oude broek en trui heerlijk , geen pyjama
  Ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 14. Elise

  Series kijken is mijn hobby ook niet, sowieso tv kijken niet. File parkeren en achteruit inparkeren heb ik geen moeite mee. Het laatste doe ik dagelijks op onze eigen oprit en file parkeren moet wel als je Amsterdam in gaat haha. Pannenkoeken .. pff, ik bak ze nooit maar vroeger genoeg gedaan voor de kinderen en eigenlijk ging alleen de 1ste altijd fout maar daarna ging het prima !

  Beantwoorden

 15. sammie

  ik rijd heel vaak gewoon nog een blokje om of een paar straten verder maar file parkeren… niks voor mij! 🙂 Pyjama dagje doen ben ik heel goed in maar vriendje niet

  Beantwoorden

 16. Flavie

  Pannenkoeken bakken is ook niet mijn sterkste.
  Wat ik echt vervelend vind is… ramen lappen. Misschien ben ik te streng voor mezelf, maar ik vind het nooit goed!
  Zo’n pyamadag is nochtans zalig… 🙂

  Beantwoorden

 17. Helena

  Als het niet hoeft, laat ik het aan een ander over, dat fileparkeren. Moet wel zeggen dat tegenwoorden met alle belletjes en piepjes in de auto het wat makkelijker is geworden 🙂 Pannekoeken bakken ben ik ook geen ster in, pyamadag lukt me daarentegen weer wel met gemak en ook op de bonnefooi weg is voor mij geen probleem, al zeg ik ook eerlijk dat als je van te voren weet waar je slaapt, toch ook wel een lekker relaxt gevoel geeft hoor….

  Beantwoorden

 18. Morgaine

  Koken voor mijzelf vind ik lastig…. in mijn eentje en niemand die mee geniet, lol, klinkt simpel, maar is wel zo.

  Elektrisch koken, wat een verplichting is bij ons met stadsverwarming, een crime, ik moet het al ruim 20 jaar ondertussen, maar er blijven gerechten die gewoon amper lukken op een elektrische plaat… of inductie whatever, geef mij maar koken op gas 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: