3x Voorkomen herfstdip!

Ik zal echt de laatste zijn om te ontkennen dat ik altijd moeite heb met deze tijd van het jaar! Zolang het maar droog is en ik er nog een beetje op uit kan in het weekend, dan red ik het allemaal prima maar een herfst met veel regen en storm? Pff, dan wordt het echt wel afzien voor mij!

Gaandeweg de jaren heb ik mezelf natuurlijk best wel leren kennen en weet ik dat er de komende tijd de nodige valkuilen voor een heuse winterdip op de loer liggen, dus probeer ik dit zo goed mogelijk te voorkomen. Hoe? Daar ga ik je nu alles over vertellen!

Plan de nodige leuke uitjes

herfstfairOkay, ik weet het, niet iedereen heeft de financiรซle mogelijkheden om er maar steeds op uit te trekken maar geloof me, niet alles hoeft direct geld te kosten! Spreek gewoon wat vaker af met vrienden, zoek op internet naar leuke evenementen bij jou in de buurt die je gewoon gratis en voor niks kunt bezoeken, doe bv mee aan spaaracties waarmee je goedkoop kaartjes voor iets kunt kopen. Zo spaarde ik een tijdje geleden de restaurantzegels bij AH voor het 2e diner gratis, altijd leuk dat soort acties! Bezoek bv eens een Herfst-fair bij jou in de buurt, misschien niet direct je ding maar geloof me, je bent er even uit en daar krijg je juist weer energie van! Hou je van wandelen? Struin dan eens op internet naar leuke wandeltochten bij jou in de buurt, ook leuk om op die manier nieuwe mensen te ontmoeten!

Maak een foto-album

fotoalbumHou je net als ik van fotograferen en leg je alles vast? Deze tijd van het jaar is dan het moment om met je foto-album aan de slag te gaan! Niet alleen dat ene album van je zonovergoten zomervakantie, ook leuk natuurlijk want dat brengt je direct terug in die ontspannende gezellige vakantiesfeer, maar maak ook eens een album van al die foto’s die anders maar gewoon staan weg te kwijnen op je pc. Of misschien ook leuk, doe iets met je foto’s op Instagram! Maak er een leuke collage van voor in huis of geef het cadeau aan familie en/of vrienden! Geloof me, niks leukers dan zo’n gratis trip down memory lane op een druilerige zondagmiddag!

Probeer te genieten

PaddenstoelJa, dit is vooral een reminder voor mezelf! Want echt, de herfst heeft ook zo zijn charmes! De natuur is eigenlijk op zijn mooist in deze tijd van het jaar, mooi gekleurde bladeren aan de bomen, paddenstoelen die hopelijk overal uit de grond schieten, nieuw tv-seizoen, lekkere warme kleding en niet die flodder-shirtjes waar elke overtollige kilo zo duidelijk in te zien is, tijd nemen voor het lezen van een goed boek bij voorkeur onder zo’n lekkere warme fleecekleed met kaarsjes aan voor nog meer gezelligheid en warmte, stamppotten & zelfgemaakte soepen maar vooral trek er op uit! De natuur is echt zo mooi in de herfst, je zult zien dat je er een hoop energie voor terug krijgt en dat het voor je het weet, weer lente is!

24 comments

 1. Margo Hermans

  Maak een fotoalbum is de beste tip voor mij ๐Ÿ™‚ Ik ben zo vrij om een link te plaatsen: http://margohermans.com/2015/04/08/geweldig-om-ze-in-te-kijken-maar-maken/. Misschien moet ik maar gewoon echt eens beginnen! Dank voor de reminder!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Graag gedaan enne, ik ga direct even kijken!

   Beantwoorden

 2. Carpe Diem

  Ik heb ook nog 2 fotoboeken die ik moet maken… ๐Ÿ™‚ Hoop in november hiermee te gaan beginnen.

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  Alle drie goed, alleen bij nummer 1 heb ik nog wel een klein probleembje hoor, ik zal het zelf moeten doen en ernaar toe kunnen gaan, fietsen wordt dan al vaak lastiger, de evenementen zijn dan voor mij best een aantal km’s en mijn vriendinnen die hier wonen hebben nog jonge gezinnen, dus trekken er dan met eigen grut op uit is de auto al vol, partner mee en ga zo maar door, hahahaha En ja, ook al heb ik zelf ook een kind, die is al volwassen, dus dan voel ik mij 5de wiel etc. Want ja, ik heb dan zoiets om dingen te doen zonder kinderen. Dat is merk ik nu, het nadeel van heel jong al kinderen krijgen.

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Voor alleenstaanden is het inderdaad lastiger, maar hopelijk komen er toch nog een hoop leuke dingen op je pad!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    Dat ga ik nu schrijven, wat er voor moois op mijn weg is gekomen, gisteren en vandaag ook alweer, met foto’s erbij ๐Ÿ˜‰

    Beantwoorden

 4. zomersproetje84

  Wandelen is altijd goed en regent het een beetje dan kan het pluutje mee! Ik moet zeggen dat ik het juist ook lekker vind dat binnen zijn. Gezellig met kopje thee en wat langer de pyjama aanhouden (als kan) heb dan ook minder het gevoel iets snel te moeten doen. Kortom inderdaad lekker relaxed wat aanklooien met kijken in (foto)boeken, creatief bezig zijn…En er zijn dan ook zat leuke programma’s op tv.

  Beantwoorden

 5. Nicetobeout

  Wat een mooie foto van die paddestoel!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dank je! Maakte ik vorig jaar bij onze wandeling in het bos bij Slochteren…

   Beantwoorden

 6. misssexandthecity

  Ik vind de herfst het leukste seizoen, ook de regen en de wind ja, ik word daar altijd vrolijk van,…….en dat kleurenpalet is zooo mooi in de herfst!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Vrolijk van de regen en de wind? Pfff, ik altijd acuut chagrijnig! De kleuren vind ik wel prachtig om te zien!

   Beantwoorden

 7. Sabine

  Een fotoalbum maakte ik ook altijd! Ik besef me wel elke keer weer hoe blij ik ben met dit stabiele weer (totdat het regenseizoen een keertje komt natuurlijk). Hier is het geweldig, zonnetje, warmte, heldere luchten en af en toe een buitje. Ik heb gewoon geen last meer van dipjes! De oplossing voor jou is dus gewoon eventjes te verhuizen naar een warmer oord ๐Ÿ˜› Of er alleen te overwinteren ๐Ÿ˜€

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Tja, probleem is mijn werk, maar aan de andere kant, het zou me wel heel erg trekken om juist in die periode te verkassen naar een zonniger land…

   Beantwoorden

 8. elise1963

  Wat een leuk album ! Zelf vind ik september een vieze maand, overal spinrag en webben .. bah die rot spinnen

  Een fotoalbum scrap ik, iets meer werk maar wel leuk om te doen ๐Ÿ™‚ Enne ik ben moe, najaarsdip dus !

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik herken het wel… hier nog iemand die de dag is begonnen met keelpijn…

   Beantwoorden

 9. Nathalie

  Handige tips!! ik vind aan de ene kant de herfst een mooi seizoen door alle kleuren maar aan de andere kant vind ik al die regen en wind maar niks..
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 10. zosaar

  Ik hoop dat we een mooie nazomer krijgen, zodat ik er heerlijk op uitkan met m’n fotocamera om al het moois te fotograferen.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zullen we dan beiden maar flink gaan duimen?

   Beantwoorden

 11. Helena

  Goeie tips Wanda, en ik ben het met je eens hoor, de uitjes hoeven niet zoveel te kosten…en buiten is het zo heerlijk in de herfst (mits enigszins droog haha). Voorlopig een paar mooie nazomerdagen nog, dus wens ik je veel plezier ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 12. Ferry & Jacqueline

  Herfst dip hebben vaak mensen last van. Maar het is nu aardig weer geworden. Regen is zeker niks aan. Daar worden zeker niet vrolijk van. Geld kosten komen vaak voor. Handig tips van jou dat ergens voordeel is. Dit doen wij ook wel eens. Vooral uitjes doen wij dit. Je foto’s is prachtig geworden.

  Beantwoorden

 13. Tamarah (typischtam.nl)

  Wat een super fijn artikel! Ik moet ook lekker veel buiten zijn en de vitamine D tot me nemen. Soms slik ik ook extra supplementen om mezelf wat beter te voelen. Foto’s plakken en boswandelingen maak ik graag en ik spreek ook veel met vrienden af.

  Beantwoorden

 14. Flavie

  Had ik deze tips maar eerder gelezen… gelukkig was mijn herfstdipje van korte duur ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

 15. LJ

  Ik vind de herfst een heerlijk seizoen maar het korten van de dagen nee bah bah bah… Dat van die fotoalbums is een leuke tip, ik moet er dringend eens aan beginnen ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: