3x Doen in Hongarije!

Vorig jaar brachten we onze zomervakantie door in Hongarije en wel aan het Balatonmeer, het grootste meer en het meest toeristische gebied van Hongarije. Maar wat kun je nu precies van Hongarije verwachten én vooral wat moet je er echt gaan doen? Ik vertel je hier alles over!

Wat kun je verwachten?

Nou, vooral een gastvriendelijke bevolking die de grootste moeite doet om een woordje Duits of Engels met je te praten, die het vooral ook waardeert dat jij hun land waar ze echt ontzettend trots op zijn, hebt uitgekozen voor je vakantie!

Wat moet je er echt doen?

Let wel, ik heb het dan vooral over het gebied rondom het Balatonmeer! Natuurlijk is Hongarije ook vooral bekend vanwege hun prachtige hoofdstad Boedapest maar los daarvan zijn er natuurlijk rondom het Balatonmeer tig dingen te zien en te doen!

1. Een bezoek brengen aan het schiereiland Tihany…

Tihany
Sfeerimpressie van het schiereiland Tihany aan het Balatonmeer in Hongarije… (juni 2014)

Dit prachtige schiereiland waarbij je bij binnenkomst vanuit de hoek van Badascony, dus niet per veerboot vanuit Siofok, dat ligt namelijk aan de andere kant van het meer, eigenlijk waant in de lavendelvelden van de Provence in La Douce France. Een zeer welkome verrassing dus! Verder kun je er prachtig fietsen, wandelen maar vooral ook vergapen aan de leuke huisjes, rondstruinen in de vele aardewerkenwinkeltjes waar het eiland bekend om staat, maar natuurlijk ook een bezoek brengen aan de mooie abdijkerk en heb je vanaf hier natuurlijk een prachtig uitzicht op een groot deel van het Balatonmeer. Kortom, zeker leuk om een dagje voor uit te trekken!

2. Een bezoek brengen aan een kasteel of ruïne…

kastelen
Ruïnes Szigliget en Sumeg aan het Balatonmeer in Hongarije… (juni 2014)

Tijdens het Habsburge Rijk en ook vele strijden daarna, is er in Hongarije een hevige strijd geweest waarbij met name rondom het Balatonmeer nog veel overblijfselen bewaard zijn gebleven uit deze tijd. Soms nog compleet, soms ook als ruïne. Feit blijft dat het een mooie manier is om daardoor weer meer te weten te komen over dit land en zijn geschiedenis waarbij er tevens genoeg te doen is voor jonge kinderen, zoals zelfs deelnemen aan een heus middeleeuws spektakel met ridders en jonklieden!

3. Goulashsoep eten!

goulashsoepSowieso kun je er erg lekker en relatief goedkoop eten maar Hongarije staat natuurlijk vooral bekend om zijn overheerlijke goulashsoep! Waar ik altijd maar dacht dat dit een vrije dikke soep moet zijn, heb ik het dus altijd compleet mis gehad! In Hongarije zelf is het een vrij waterige soep maar zo heerlijk gekruid met paprikapoeder en wat al niet meer dat het een ware sensatie is voor je smaakpapillen. Traditioneel wordt deze soep in grote ketels bereid en staat het gemakkelijk een dagje op die manier te pruttelen zodat alle smaken lekker in elkaar kunnen trekken!

Nou, is Hongarije een land voor jou of laat je het lekker links liggen?

5 comments

 1. Morgaine

  Het trekt mij niet om zelf te gaan boeken die kant op, maar als iemand tegen mij zegt, ga je mee? Dan ga ik zeker, hahaha reizen is reizen en zien is zien. bovenal ervaren wat je nog niet kent. 😀

  Prachtige foto’s, maar toch, zee!!!! 😉

  x

  Beantwoorden

 2. natasjaslifestyle

  Ik ben ook niet zo van Hongarije maar misschien doe ik mezelf er wel tekort mee.

  Beantwoorden

 3. zosaar

  Grappig, Hongarije trekt me totaal niet maar als ik zo die foto’s en je verhaal lees, denk ik ach waarom niet?!

  Beantwoorden

 4. LJ

  Gek, Hongarije staat helemaal niet op mijn to visit lijstje. Ik moet dat toch eens herzien precies, heb jouw tips alvast opgeslagen voor als ik nog eens inspiratieloos ben 🙂

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Wauw zeg, Hongarije spreekt mij niet aan maar nu ik je foto’s zie, precies wel de moeite om ooit eens te gaan bezoeken!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: