Eiffeltoren, plekken

3 Plekken waar ik geen genoeg van krijg

Soms kom je op van die plekken en dan weet je gewoon, hier wil ik gewoon iedere keer weer naar toe en dan maakt het echt niet uit dat vriendlief in mijn geval zucht: “maar je hebt die foto toch al”, want je weet gewoon, een bezoek aan deze stad of streek is gewoon niet compleet zonder een foto van die ene plek! Vandaag deel ik 3 van deze bijzondere plekken met je!

De Eiffeltoren in Parijs…

Natuurlijk de Eiffeltoren is ergens gewoon een gigantisch lelijk bouwwerk en het stikt er inderdaad van de toeristen en ja, je moet misschien wel uren in de rij staan om kaartjes te bemachtigen voor de lift en ja, je wordt lastig gevallen door allerlei verkopers die je van die sleutelhangers willen aansmeren maar toch… iedere keer als ik in Parijs kom, dan moet ik gewoon dit bouwwerk van alle kanten bekijken. Het liefst natuurlijk ’s avonds als de lampjes branden en je vanaf de hoogste etage een prachtig uitzicht hebt over de rest van de stad. Ik ben er inmiddels een keertje of 5 geweest en de laatste keer was met de schoonfamilie in 2010 maar ik zou er morgen zo weer naar toe willen!

Dit plekje in Brugge…

Brugge plekken
Brugge (oktober 2010)

Brugge, ik denk by far de meest bezochte plaats van België en ik kan me daar helemaal in vinden. Ook zo’n plek waar het altijd druk is, waar je nooit ergens eventjes alleen bent en waar het zo verdraaid lastig is om foto’s te maken waar geen Japanner bij opstaat. En toch… wat is het er heerlijk vertoeven! Gewoon even slenteren door het Begijnhof, je verlekkeren aan de etalage van zo’n chocolaterie, snuisteren bij de kraampjes op de Dijver en ja, dit plekje zal ongetwijfeld al door menigeen zijn vastgelegd en ook ik kan het nooit laten om hier snel even wat foto’s te maken. Ook hier waren we in 2010 voor het laatst en laat dit nu net iets zijn waar we het momenteel wel al over hebben gehad, dus wie weet volgen er binnenkort wel nieuwe foto’s van deze mooie plaats wat mij in ieder geval nooit verveelt!

Het goudgele strand van Ameland…

Ameland plekken
Ameland (september 2014)

Echt, als je een liefhebber bent van strand dan zul je toch echt eens een waddeneiland moeten bezoeken! Naast Schiermonnikoog (vrij klein maar misschien wel pittoresker én zeker met net zo’n mooi strand) vind ik Ameland dan echt the place to be! Al op de boot er naar toe bekruipt mij het vakantiegevoel én dat inderdaad in Nederland. Eenmaal op het eiland aangekomen, kun je er voor kiezen om lopend of per bus naar het centrum te gaan maar net zo gemakkelijk is het om direct een stel fietsen te huren zodat je lekker rond kan crossen door de duinen en zo richting het strand kunt fietsen én natuurlijk niet te vergeten het strandpaviljoen in Hollum maar dat is weer een ander verhaal! Meestal proberen we elk jaar wel even richting Ameland of Schier te gaan, helaas is het er vorig jaar niet van gekomen, maar deze zomer willen we zeker weten die kant weer eventjes op!

En van welke plek krijg jij nooit genoeg (foto’s)?

25 comments

 1. Elaintje

  Haha die foto in Brugge hebben wij ook! Ik ga niet zo heel vaak terug naar plekken waar ik ben geweest, behalve misschien in de buurlanden. En ja Parijs heb ik wel lid 3x gezien een een vierde keer staat op de planning vanwege een vriendin die er gaat wonen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij normaal ook niet zo hoor, wil liever nieuwe plekken zien maar deze plekken vervelen me nooit

   Beantwoorden

 2. Olga

  Ik ben al in geen jaren meer op vakantie geweest, dus dat ga ik volgende maand even goed maken door naar Londen te vertrekken. Misschien kan ik die stad wel aan dit lijstje toevoegen als ik er geweest ben!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Londen wil ik ook nog heen!

   Beantwoorden

 3. ~ Inge ~

  Ja, Parijs en Brugge, enorm gezellige plaatsen! Vorig jaar zijn wij voor het eerst naar Ameland geweest, we hebben het daar ook heerlijk gehad! Wat een brede stranden zie je daar, veel breder dan hier bij mij aan de kust! Ik heb volgens mij geen plekje waar ik (steeds) graag naar terug zou willen…wel heeft Praag bij mij een bijzonder plekje gekregen, daar ben ik nu 3x geweest en het blijft een prachtige stad! En de Betuwe, daar heb ik jarenlang gewoond, als deze in bloei staat dan moet ik er gewoonweg weer even naar toe!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Praag is ook een mooie plaats, ook 2x geweest! Wij willen normaal ook nieuwe plekken zien maar soms

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Amsterdam… hahahahaha en dat meen ik ook nog… En ja ben echt wel op meer plekken geweest en als je naar het buitenland vraagt, je weet ik ben ook in Parijs geweest, no way… maar dan Barcelona…. met mooie blauwe luchten, al die panden en tuinen van Gaudi natuurlijk oa… en de Sagrada ben ik ook nog niet klaar mee denk ik dan.

  Laat staan, gewoon langs de Costa, uitzicht over zee…. dat zijn dan mijn drie plekken 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Amsterdam vind ik ook altijd wel wat hebben. Is helaas alweer een tijdje geleden

   Beantwoorden

 5. sammie

  Oh ik wil ook eens naar Parijs! Lijkt me mooi om eens te zien in het echt 🙂 Staat op de bucketlist en gaat ooit wel gebeuren (hoop ik) 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nog nooit geweest? Parijs moet je echt hebben gezien!

   Beantwoorden

 6. Conny

  Mijn man woont in Oostende dus Brugge is vlakbij. Toch zijn we er niet vaak omdat we het er té toeristisch vinden. Je moet de plekjes weten in Brugge… 😉
  Waar ik geen genoeg van krijg? Canada, Zweden, Nieuw-Zeeland, onder water…. maar zelfs een heel simpel plekje in het H’meersebos bij mij om de hoek. Gewoon te veel om op te noemen. Ons moedertje aarde is gewoon té mooi….

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Brugge is zeker heel toeristisch maar heeft ook zeker zijn charmes…

   Beantwoorden

 7. Sabine

  Leuk om te lezen! Ik ken uit dit lijstje alleen Eiffeltoren en daar ben ik maar één keer geweest. Goede vraag ook: waar ik nooit genoeg van krijg… moet ik echt even over nadenken. In ieder geval de Westeinderplassen in Aalsmeer. Echt één van mijn favoriete plekken op aarde, waar ik 29 jaar gewoond heb en bijna elk weekend overheen zeilde. Zó mooi, groen, rust… geweldige plek! Ga ik nog maar eens over schrijven denk ik. Verder bos en bergen, maar niet uit waar 😉 Kan ik dagen in verblijven, verveelt nooit, zo prachtig. En ik vind de regio van Laguna de Tota en de Koffiezone zo geweldig, ook daar kan ik heen blijven gaan!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, bergen…. daar krijg ik ook geen genoeg van!

   Beantwoorden

 8. ivonne

  Ik herken ze allemaal en wat een heerljjke plekken. Ik snap jou helemaal hoor. Parijs blijft een heerlijke stad maar toen wij vorig jaar zomer weer bij e Eiffeltoren stonden vond ik dat er erg veel afval lag. Brugge ?en ik ben gek op Ameland. Jammer dat de waddeneilanden zo ver weg liggen anders kwam ik er zeker vaker! Wij gaan binnenkort het westen van de USA verkennen, volgens mij is dat voor mij ook zo’n bestemming! Bij mij om de hoek: de Cartierheide en Hageven, allebei heerljjke gebieden waar ik geregeld wandel!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is weer een voordeel van wonen in het noorden. Ameland en Schiermonnikoog zijn voor ons relatief dichtbij.

   Beantwoorden

 9. Sas

  Wat een super fijne foto’s en toffe plekken heb je gekozen. Ik zou, geen verassing daar, gaat voor Londen. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen<3

  Beantwoorden

 10. Koen

  Ik ben op alle drie plaatsen verschillende keren geweest. Als ik je foto van de Eiffeltoren als uitgangspunt neem dan heb ik foto’s uit diverse jaren van: De Brandaris op Terschelling (hekel veel jaren), Sagrada Familia in Barcelona (4x), Het Colosseum in Rome (3x), Time Square in New York (3x), Akropolis in Athene (3x), Kaap de Goede Hoop in Zuid Afrika (2x) en ik kan natuurlijk nog doorgaan. En ook de Eiffeltoren in Parijs staat in dat lijstje (5x), het Museumplein in Amsterdam. Maar om eerlijk te zijn … niet altijd omdat IK daar weer naar toe wilde maar mijn gezelschap of (schoon)familie. En toen ik vorig jaar met mijn familie door het sprookjesbos van de Efteling liep bedacht ik dat ik dat al minstens twintig keer eerder had gedaan … als kind, als papa en nu als Bompa …

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Toch leuk om dan de veranderingen te zien?

   Beantwoorden

 11. Sanne

  Ik ben wel ooit in Brugge geweest. Maar heel lang geleden. In Parijs ben ik wel eens geweest maar ook lang geleden. Dat is erg hé?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Misschien juist een reden om weer eens terug te gaan?

   Beantwoorden

 12. Esmeralda

  Ohhh de Eiffeltoren, prachtig! Ben daar met m’n mams en m’n lief geweest. Verder vind ik Griekenland geweldig (in 2013 naar Lefkas en in juni gaan we naar Zakynthos) en Curacao was ook echt helemaal het einde <3

  Beantwoorden

 13. Flavie

  Stuk voor stuk fijne plekjes 🙂

  Beantwoorden

 14. Stéphanie

  Ik kan mij hier helemaal in vinden ondanks dat ik uit jouw lijst alleen Parijs heb bezocht. Daar ben ik al verschillende keren geweest, het blijft een fijne en interessante stad. Brugge ga ik dit jaar waarschijnlijk bezoeken. Ik snap waarom je er gek op bent, het lijkt mij zo’n sfeervolle stad. Zelf vind ik het juist leuk om af en toe eens terug te keren naar een reeds bezochte plek. Gewoon, om alles nog eens terug te zien maar zeker ook om de omgeving uitgebreider te ontdekken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Brugge is zeker erg leuk en voor mij ook echt een plek waar ik graag kom.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.