Ehrwalder Almsee 2016 Tirol Oostenrijk

2016 in 7 bijzondere momenten

2016, de maanden vlogen voorbij en hadden elk op hun eigen manier wel iets bijzonders in petto. Leuke uitstapjes, gezellige eetafspraken, het ontdekken van nieuwe hotspots en het ontdekken van nieuwe talenten. Om alles bij langs te gaan, zou ik een compleet boekwerk kunnen schrijven. Daarom deel ik gewoon 7 bijzondere momenten met jullie!

Ingrijpende wereldschokkende gebeurtenissen zijn het niet, hoewel eentje misschien dan, maar het zijn wel stuk voor stuk gebeurtenissen die om uitéénlopende reden voor mij bijzonder zijn geweest. Lezen jullie gezellig verder?

1. Verplicht thuis zitten vanwege de ijzel

Borgerswold (januari)

Januari begon wat dat betreft voor mij niet goed. Uitgerekend in de drukste periode op mijn werk zat ik noodgedwongen drie dagen thuis. Door de ijzel gaf de KNMI voor het noorden code rood af en was het gewoon onverantwoord om de weg op te gaan. Sowieso ben ik geen dappere dodo onder winterse omstandigheden maar ijzel in combinatie met code rood dan ga ik zeer zeker niet vrijwillig de weg op. Ik hoop dan ook echt dat dit mij de komende weken bespaard zal blijven!

2. Ik melde mij aan als potentiële schrijver voor Racingnews365.nl

Eind januari zag ik ineens een oproep op Twitter voorbij komen dat ze bij Racingnews365.nl nieuw schrijftalent zochten. In een opwelling mailde ik dat ze niet verder hoefden te zoeken want ze hadden mij gevonden! Beetje bravoure natuurlijk maar het werkte goed. Ik leverde twee proefartikelen aan en werd vervolgens ‘aangenomen’ als redactielid. Inmiddels ben ik er bijna een jaar bij betrokken, ben ik 21 intensieve raceweekenden verder en heb ik 19 keer de live-blog verslaan van een formule 1 race. Vrijwel dagelijks schrijf ik over formule 1, niet alleen over Max Verstappen maar alles wat met formule 1 heeft te maken. Nog steeds met heel veel plezier, hoewel ik me soms echt even moet knijpen als ik onze pageviews zie. Ergens heb ik nog steeds het gevoel dat ik voor een select groepje mensen schrijf maar dat is dus absoluut niet zo. Ook nu de formule 1 even geniet van een winterbreak zijn we druk bezig en beleef ik er nog dagelijks ontzettend veel lol aan. Dus ben je een formule 1 liefhebber, neem dan gerust even een kijkje op de leukste formule 1 site van Nederland!

3. De historische eerste overwinning van Max Verstappen in de formule 1

Max Verstappen 2016

Natuurlijk mag dit moment niet ontbreken in mijn jaaroverzicht. 15-05-2016 zal voor altijd voor mij een bijzondere betekenis hebben. Op die dag schreef Max Verstappen geschiedenis door als jongste formule 1 winnaar ooit een wedstrijd te winnen. Man, wat was het ongelofelijk spannend. Natuurlijk was daar eerst die onverwachtse promotie naar Red Bull Racing maar wat hij vervolgens liet zien tijdens de GP van Spanje was echt ongekend. Natuurlijk was daar eerst die aanrijding tussen de beide Mercedessen maar wat Verstappen daarna liet zien… kippenvel! Op een gegeven moment kregen we het in de gaten en ontplofte het aan alle kanten. Onze site knalde eruit en de live-blog werd met zwetende handjes verzorgd waarbij ik heel vaak teksten moest verwijderen omdat het totaal niet zinnig meer was wat uit mijn handen kwam. Ook thuis stond de boel compleet op zijn kop. Zowel vriendlief als ik stonden met een brok in de keel te kijken  naar die laatste fenomenale ronde om vervolgens met kippenvel naar het Wilhelmus te luisteren. Wat een dag!

4. De hectische maanden op mijn werk

Vanaf februari nam ik een dubbele taak op mij nadat een collegaatje met zwangerschapsverlof ging. Het betekende maanden vol extra werk, vol overleg, vol planningen, vol nachten waarin ik soms wakker schrok of dat ene project wel was ingepland of dat een ander project misschien beter eerst kon. Het was stress in zijn optima forma. Gelukkig kwam mijn collegaatje eind augustus terug en nam ze het weer van mij over.

5. Ik waagde de sprong en ging van 32 naar 28 uur

Steeds meer had ik het gevoel dat ik in een spagaat zat. Dat de balans tussen werk, vrije tijd en hobby opnieuw in geding was gekomen. Natuurlijk had ik al mijn parttimemaandag maar door het schrijven voor Racingnews365.nl kwam ik eigenlijk aldoor tijd te kort. Dus waagde ik in september de sprong en vroeg ik mijn leidinggevende of het mogelijk was om naar 28 uur te gaan. Gelukkig was dat geen probleem en dus werk ik sinds november 28 uur. Naast mijn parttime maandag ben ik dan 1 x in de 2 weken ook de donderdag vrij. Heerlijk! En ja, ik besef me terdege dat het ook een luxe is.

6. Genieten van onze bonusvakantie in Oostenrijk

Ehrwalder Almsee 2016

Natuurlijk, we gingen in 2016 maar liefst 9x op pad, zie ook Mijn Reisjaar 2016. Hoewel ik genoot van al onze uitstapjes, springt één vakantie er wat mij betreft echt tussen uit. Waarom? Omdat ik het nog steeds als een bonusvakantie zie als we in september nog een weekje weg gaan. True, de afgelopen jaren gingen we steeds in september nog een weekje op vakantie maar ook voor ons geldt natuurlijk dat niks zeker is en dat er ook genoeg andere dingen moeten gebeuren. Gelukkig kunnen we buiten het seizoen flink wat geld besparen dus lukte het ons ook nu weer om een leuke aanbieding te scoren. Dit keer gingen mijn ouders gezellig met ons mee naar Tirol in Oostenrijk. Een week waarin we het troffen met het weer en waarin het gewoon wel zomer leek maar ook zeker een week waarin we opnieuw genoten van al het moois dat Oostenrijk te bieden heeft. Het was met recht dan ook een mooie bonusvakantie!

7. En met het overlijden van George Michael ‘verdween’ mijn laatste jeugdicoon

Ik ben opgegroeid met de muziek uit de jaren ’80 en was vroeger dan ook groot fan van zowel Michael Jacksons als Wham en later George Michael. Eerstgenoemde heb ik ooit live gezien tijdens zijn concert in De Kuip en staat nog steeds op mijn netvlies gebrand. Van George had ik de nodige posters op mijn kamer hangen en ook zijn muziek heb ik grijs gedraaid. Jackson overleed alweer een paar jaar geleden maar eerder dit jaar ging eerst Prince, een ander icoon uit mijn jeugd, en nu op de valreep nog George Michael. Gewoonweg bizar dat van die generatie alleen Madonna eigenlijk nog over is… Bij deze deel ik dan ook mijn favoriete George Michael nummer met je!

Op welke gebeurtenis/moment in 2016 kijk jij met plezier terug?

 

6 comments

 1. Guapa79

  Het is inderdaad een heftig muziekjaar geweest qua overlijden. Ook ik draag George een warm hart toe en schrok van het bericht dat hij er niet meer is…
  Zelf vind ik faith en wake me up before you go go leuke songs die je kunt blijven draaien.
  Gelukkig laten onze iconen genoeg materiaal achter zodat we ze niet snel zullen vergeten.
  -X- Anette

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Mijn plussen en minnen staan op mijn eigen blog, nu kan ik een copy en paste doen maar, hahaha

  Ja George, op de valreep met kerst, ik dacht echt dat het een HOAX was…. helaas, hier dito, maar mijn andere icoon leeft nog, en dat is Madonna, ik was superfan van beiden in the eighties, en ze hingen dan ook beiden aan de muur, Madonna op den duur misschien een streepje voor zelfs 😉 maar George, ook altijd nog, met al zijn ups en downs qua muziek uitbrengen. En soms even verdwijnen alsof ie toen al van de aardbodem was zo nu en dan.

  Mooie momentjes, dat je dit jaar weer een heel mooi jaar mag beleven en misschien met 10X een reis? 😉

  X

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Mooi overzicht! Echt tof van je schrijven voor racingnews, zo stoer hoe je dat hebt aangepakt! Het overlijden van George Michael kwam ook bij mij wel aan. Echt een heftig jaar wat jeugdhelden betreft. Mijn hoogtepunt was natuurlijk ons trouwen, maar ook de mooie reizen die we maakten! Ik wens je ale goeds in 2017!

  Beantwoorden

 4. sammie

  Mooi origineel overzicht zo! Oostenrijk wil ik ook nog eens zien, als vakantie bestemming en niet als door rij land naar Italië.

  Beantwoorden

 5. Marcella

  Leuk om zo nog even het jaar door te nemen. Hopelijk zit er ook dit jaar een bonusvakantie voor jullie in. Zou gaaf zijn!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, stiekem ga ik er wel van uit!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.