Wismar reisjaar 2016

10 Conclusies na ons tripje naar Wismar

Onze eerste uitstapje van dit jaar zit er helaas weer op. Wismar en ook de omgeving, Mecklenburg Vorpommern, heeft ons in alle opzichten positief verrast maar terugkijkend op zo’n uitstapje doet me ook degelijk dingen beseffen. Benieuwd wat dat is? Lees dan lekker verder!

1. Als je weg bent, ben je veel meer buiten!

Insel Poel _ Wismar

Okay, dan kan natuurlijk ook te maken hebben met dat je alles wilt zien in zo’n korte tijd en dat het daardoor zonde is om de hele dag in je huisje te blijven maar feit is wel dat we het grootste deel van de dag lekker buiten waren en dat bevalt mij stukken beter dan de hele dag binnen te moeten zitten!

2. Zelfs met regen ga je ’s avonds nog een blokje om!

Wismar

Dat bedoel ik dus! Hier roepen we ook regelmatig dat we ’s avonds nog een blokje om willen maar als er ook maar iets van een donkere lucht hangt, dan blazen we ons plannetje direct omver. Zo niet dus op onze eerste avond in Wismar… hoezo regen, ach, die paar druppeltjes…

3. Als je weg bent, is het leven eigenlijk best wel stressvrij!

Thuis speelt er natuurlijk altijd van alles, je moet even dit, je moet even dat en oh ja, je moet ook nog werken en dat laatste neemt juist zo verrekte veel kostbare tijd in beslag, maar als je weg bent, vervalt dat allemaal en leef je gewoon bij de dag en zie je wel wat je wilt gaan doen.

4. Onze eerste terrasje is een feit!

Kuhlungsborn _ Wismar

Hoera voor Kühlungsborn want daar zaten we voor het eerst dit jaar op het terras! Weliswaar achter een groot scherm en eigenlijk ook best nog wel kleumend maar he, we dit it!

5. Aan de Oostzee zijn mooie stranden maar ze verbleken toch wel wat bij Ameland/Schier!

Kuhlungsborn Oostee _ Wismar

Ik heb het wel al vaker geroepen maar ik blijf er nog steeds bij. Nergens zijn de stranden zo mooi als die van onze eigen Ameland of Schiermonnikoog. De stranden aan de Oostzee waren bijvoorbeeld heel erg smal, ook een voordeel natuurlijk, want de afstand naar de zee is een stuk korter maar goh, wat zal het een hutjemutjebedoening zijn in de zomer.

6. Buitenshuis ontbijten hoort bij een uitstapje naar Duitsland!

Wismar

Sinds onze trip naar het Harz vorig jaar, maken we er een beetje een sport van om als we op pad zijn in Duitsland om dan in ieder geval 1x keer buitenshuis te gaan ontbijten. Zo ook dus in Wismar, het is niet bepaald goedkoop maar goh, wat is het toch genieten!

7. Een weekje vrij bevalt beter dan 2x een lang weekend vrij nemen!

Dit was de eerste keer dat ik in het voorjaar een week vrij was, normaal neem ik vaak 2x een vrijdag vrij en gaan we een weekendje weg maar om echt helemaal even eruit te zijn en dus compleet vrij te zijn van mijn werk, is mij zo’n weekje wel erg goed bevallen!

8. Dat vriendlief echt beschikt over een engelengeduld!

Wismar

Ik heb natuurlijk weer flink de Japanner uitgehangen en vriendlief staat dan op eerbiedige afstand mijn capriolen te bekijken maar soms duurde het gewoon eventjes voor mijn blikveld leeg was want er is tenslotte niks vervelender als er net een lading mede toeristen opduikt als je net dat ene pittoreske straatje vast wilt leggen!

9. Dat kastelen overal en altijd een grote aantrekkingskracht op ons hebben!

Kasteel Schwerin_Wismar

Wismar zelf heeft geen kasteel maar de naburige hoofdstad van Mecklenburg Vorpommern, Schwerin, beschikt werkelijk waar over één van de mooiste kastelen in Duitsland en die moesten we natuurlijk even met eigen ogen aanschouwen!

10. Dat we het lekkerste broodje zalm ooit hebben gegeten in Wismar!

Wismar

In de haven van Wismar liggen allemaal bootjes, duh… maar goed, deze verkopen allerlei soorten verse vis en broodjes met vis, dus we konden natuurlijk niet achterblijven en moesten dit zelf even uitproberen. Het is dat het toch nog 4 uurtjes rijden is voor ons maar anders zat ik er praktisch elke zondag om even te kunnen genieten van zo’n overheerlijk broodje verse zalm!

En stiekem gooi ik er nog een 11e conclusie in, namelijk dat ik nu al uitkijk naar onze volgende trip, dan gaan we eindelijk naar Zweden, nu al zin in!

30 comments

 1. Sabine

  Oh ja wat heerlijk allemaal! Ik heb ook echt geen stress als ik weg ben, zo fijn! En inderdaad: in de regen hoeft helemaal niet heel erg te zijn, wij lopen hier ook regelmatig samen onder de plu, nog romantisch ook! Buiten de deur ontbijten is hier heel normaal en hartstikke leuk. Ik deed dat dus echt nooit in NL, maar ergens anders is het gewoon echt een uitje!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, romantisch onder een plu lopen is niet aan mij besteed hoor, heb zo’n hekel aan die dingen. In Nederland hebben we nog nooit buitenshuis ontbeten maar hier heb je dan ook niet echt van die bakkerijtjes waar het gebruikelijk is. Wel Bakker Bart, Ikea en de Hema natuurlijk maar dat vind ik vooral niet echt gezellig ogen om daar te gaan zitten ontbijten.

   Beantwoorden

 2. patricia

  Heerlijk! En wat schrijf je dit weer leuk. Die Japanner uithangen! hahaha geweldig. Waar gaan jullie in Zweden heen?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! We gaan de eerste week naar Smaland in het zuiden en de tweede week naar Varmland in het midden.

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Dank je! We gaan de eerste week naar Smaland in het zuiden en de tweede week naar Varmland, in het midden. Ooit geweest?

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Heerlijk om te genieten daar. Wat ziet eten heerlijk eruit. Echt genieten. Ik vind kastelen heel erg mooi om te zien. Jullie zijn echt vakantieganger. Daar hou ik zo van. Oostzee in Ameland is echt schitterend! Straatjes heel apart. Zeker als je weg bent dan heb je inderdaad stress vrij. Dat hadden wij afgelopen zondag ook gehad. Zie later op blog. Wij hadden toen heel veel foto’s gemaakt. Op die dag hadden wij genoten.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Groot gelijk hoor om er even lekker tussen uit te gaan, even weg van alle beslommeringen doet een mens gewoon goed!

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Op nummer 10 na, allemaal conclusies die zo waar zijn, en dan nog zijn er mensen die niet snappen, dat als je elke dag thuis zit, zoals ik bijv. als je dan zegt dat je eigenlijk eraan toe bent om even weg te zijn…. echt, dan krijg ik nog te horen, maar je bent toch al elke dag vrij? En je hoeft niks? whahahahaha

  En ook als je dan weg bent elders, dat je dan inderdaad dingen doet zoals dat buiten zijn, straatje om, wat je thuis door wilt zetten en dan inderdaad…. nou uhm…. bank, tv.. boek… lol

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nummer 10 is ook echt waar hoor! Maar ja, raar dat mensen zulke vooroordelen dan hebben he? Natuurlijk wil je ook weleens weg, even een andere omgeving, even weg van je dagelijkse beslommeringen, even nergens aan hoeven denken. Daar heeft iedereen toch behoefte aan?

   Beantwoorden

 5. Sas

  Oh wat heerlijk en zeker die eerste conclusie.. Kan ook van toepassing zijn op andere tips en dergelijke. Leuke foto’s!

  Beantwoorden

 6. LJ

  Met punt 1 ben ik het meteen helemaal eens! Zelfs tijdens een vrij weekend thuis zit ik nog meer binnen, en bij regen helemaal, terwijl ik op vakantie me niet laat tegenhouden door een druppeltje.
  En ook foto’s maken terwijl het lief staat te wachten – zeer herkenbaar!

  Beantwoorden

 7. Yvonne

  Haha, wat fijn dat je zo’n geduldige vriend hebt. 🙂 En het ziet er echt uit als een heerlijke week. Ja, een week weg is wel echt meer ontspannen en relaxt dan een lang weekend he?! Fijn dat jullie zo genoten hebben!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, hoewel het voor de hoeveelheid werk wat is blijven liggen, verre van ideaal is, maar dat neem ik dan maar voor lief. Feit is wel dat dit voor mijzelf een stuk ontspannender was en ik ook echt het gevoel had er even volledig uit te zijn.

   Beantwoorden

 8. Karlien

  Klinkt heerlijk.
  Ben nu benieuwd naar de stranden van Ameland en Schiermonnikoog ! Afgelopen weekend waren we op Texel en het strand helemaal in het noorden vond ik zo mooi.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan moet je echt eens naar Ameland of Schier gaan! Texel is mooi maar deze 2 waddeneilanden vind ik persoonlijk nog mooier!

   Beantwoorden

 9. Sanne

  Oh seg dat ziet er leuk uit daar. En eigenlijk allemaal zo herkenbaar. De kastelen bewonder ik ook met plezier. Het klopt eigenlijk wel dat je meer buiten gaat want op vakantie wil je niet binnen zitten. Oh fijn dat je naar zweden gaat. Mag ik mee?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk geprobeerd haha!

   Beantwoorden

 10. Serena

  Klopt!!! Maar vakantie betekent ook buiten zijn toch?
  En kastelen zijn gaaf, ruïnes ook!!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ruïnes zoeken we ook altijd wel op, blijft fascinerend om te zien

   Beantwoorden

 11. Gerda Esser

  Ook weer een mooie logje , en de foto’s zijn weer super
  Als wij in Zeeland op vakantie zijn , gaan wij ook meer wandelen als thuis
  ook met regen
  Ik wens jou alvast een heel fijn weekend

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hoi Gerda, ik kan niet meer op je site reageren. Als ik op reacties klik dan krijg ik alleen de reacties te zien die er al zijn geplaatst, maar geen nieuw schermpje om in reageren. Enig idee?

   Beantwoorden

 12. ~ Inge ~

  Heerlijke foto’s!! En een mooie trip om op terug te kijken! Op naar de volgende!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nog zo’n 7 weken en dan mogen we weer!

   Beantwoorden

 13. Koen

  Leuk, zo’n verslag met tien (elf) conclusies. Ik kom even terug op je eerste item. “Veel meer buiten zijn”. Ik herinner me een week in Praag, begin jaren 90. Samen met vrienden huurden we een appartement. De eerste paar dagen verbleven we er enkel om te douchen, te slapen en te ontbijten. We waren steeds ‘buiten’. Onderweg om al dat moois van Praag te ontdekken. De vierde dag besloten mijn vrouw en ik om een dagje ’thuis’ te blijven. Luieren, lekker lang lezen, een beetje kokkerellen … verder niks. Dat vonden onze vrienden onbegrijpelijk. ‘Je gaat toch niet naar een andere stad om dingen te doen die thuis ook kunt doen!’ Een begrijpelijke reactie en toch vond ik onze keuze heel goed. Ik hou van luieren, lang lezen, kokkerellen … dus waarom zou ik me iets ontzeggen dat ik fijn vind. Top ontspannend. Dat is toch ook belangrijk tijdens een vakantie. In een (lang)weekend-citytrip is het iets anders natuurlijk … dan probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk te zien.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ook dat begrijp ik volledig hoor! Als wij ergens een week zijn en dan vooral een mooi huisje of appartement hebben en het is mooi weer dan vind ik het ook wel lekker om even zo’n relax dagje te hebben. Elke dag zo intensief de hort op gaan, hou je tenslotte ook niet vol, dus dan is zo’n dagje niks doen juist heerlijk!

   Beantwoorden

 14. Marcella

  Ik heb echt nog nooit gehoord van Wismar, dus ik heb even opgezocht waar het ligt. Je foto’s maken me dan ook echt nieuwsgierig, ziet er echt leuk en sfeervol uit daar! En het strand is dan wel smal, je hebt er prachtige foto’s gemaakt! Leuk lijstje ook dit! Wij nemen regelmatig een weekendje voor een uitje, maar in januari had ik voor het eerst sinds lange tijd een weekje vrij. Is mij ook erg goed bevallen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik had er ook nog nooit van gehoord hoor, wel van de regio maar verder ook niet. Dus dat was eerst ook even verdiepen en toen hebben we gewoon maar de gok genomen. In Duitsland heb je natuurlijk tig van dit soort stadjes dus dat komt dan vaak wel goed en nu werden we helemaal flink verrast, doordat ook de omgeving nog eens zo mooi was.
   Eigenlijk best wel lekker he, om gewoon zo’n weekje vrij te nemen. Is mij in ieder geval goed bevallen dus ik denk dat ik dat volgend jaar gewoon weer ga doen…

   Beantwoorden

 15. Sanne

  Heel erg leuk! En heel herkenbaar. Ik vind het ook heerlijk om lekker weg te gaan. Even weg van het werk en de stress. Lekker uitgebreid ontbijten. Ik ga ook het liefst eigenlijk naar het buitenland. Ik ben zelf heel erg fan van Duitsland. Vooral richting het zwarte woud. Heb een tijd terug ook een taalcursus gedaan. Zo leuk ook om met lokale mensen te spreken. ( nu dat kan nu ik de taal ook veel beter beheers) Bedankt voor het leuke blog!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Graag gedaan! En ja, zo’n talencursus staat ook al jaren op mijn to do lijstje dus wie weet ooit. Ik zit dan vooral te denken om mijn frans of spaans weer op te gaan halen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.