Zuid-Limburg? Jullie? Ja, wij gaan inderdaad een weekendje naar Zuid-Limburg. Voor de verandering eens geen Duitsland of België maar gewoon in eigen land. How come? Ik vertel je er alles over!

Bestemming kiezen voor een weekendje weg

Best wel lastig eigenlijk want aan de ene kant wilden we niet te ver weg, maar op de een of andere manier is Nederland niet bepaald het eerste wat dan bij ons opkomt. Ja, even dachten we nog aan Terschelling maar man o man wat is een hotelletje daar best wel prijzig. Dat werd ‘em dus niet, het moet tenslotte wel een beetje leuk blijven. Maar wat dan wel? Duitsland? Tja, dan zit je ook algauw weer op een uurtje of 5 rijden plus de kans is vrij groot dat we daar in september/oktober nog terecht gaan komen.

Ardennen reisplannen

België dan misschien? Tja, in juni zitten we twee weken in de Ardennen en eind augustus zitten we daar opnieuw maar dan voor de formule 1 race, dus nee, om nu ook nog een weekendje naar België te gaan, was ook niet direct een optie. Pff, lastig dus. Of eigenlijk gewoon een luxe positie, tenslotte hoeven we niet een weekend weg. We zijn amper terug van een weekje Portugal.

Waarom dan wel een weekendje weg?

Nou, omdat het nog best wel lang duurt voor we naar de Ardennen gaan. Ach, dat is ook niet helemaal waar want dat is ook al over 7 weken maar je moet toch wat zeggen? Nee, gewoon omdat we er zin in hebben. Andere omgeving, toeristje spelen, nieuwe dingen ontdekken en gewoon lekker samen op pad. Daarom eigenlijk.

Terug naar het kiezen van de bestemming

Wilden we naar een stad of toch meer richting de natuur? Strand misschien? Maar eind april kan het natuurlijk ook wel minder weer zijn (goh, had ik een vooruitziende blik?), dus dan liever geen waddeneiland of kust. Stad… tja, beetje groen erbij heeft eigenlijk wel onze voorkeur. Maar het moet wel een uitvalsbasis zijn waar we alle kanten mee op kunnen. Dus na wat rondspeuren werd het uiteindelijk Epen in Zuid-Limburg. Groen, heuvelachtig en toch ook vlakbij grote steden.

Epen reisplannen

Lijkt inderdaad verdacht veel op Duitsland of België!

Maar wat willen we gaan doen & zien in Zuid-Limburg?

Nou, we hebben natuurlijk maar 3 dagen maar goed, ons kennende zorgen we dan wel voor een goed gevuld programma. Wat we zeker willen gaan doen, is het volgende.

  • Drielandenpunt. Nog nooit geweest, volgens velen ook niet bijster bijzonder maar toch een plek die al jaren op mijn lijstje staat. Na dit weekend kan ik het dus eindelijk afstrepen!

drielandenpunt Zuid-Limburg

  • Grotten van Valkenburg. Ook zoiets, als Nederlander moet je daar toch gewoon eens zijn geweest? Dus wie weet kan ik er na dit weekend over mee praten!
  • Terrasje pakken aan het Vrijthof in Maastricht. Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat het waar is wat ze zeggen dat het in het zuiden altijd beter weer is. Maar ja, sowieso wil ik ook wel even weer een kijkje nemen in Maastricht. Is alweer zo lang geleden.
  • Antiekmarkt bezoeken in Tongeren. Struinen op antiek- of rommelmarkten is vaak wel vaste prik tijdens onze vakanties, dus de kans is dan ook vrij groot dat we zondagmorgen in alle vroegte over de antiekmarkt in Tongeren slenteren.
  • Begraafplaats in Margraten. Aangezien we allebei enorm gefascineerd zijn naar alles wat met de WOII te maken heeft, mag dit natuurlijk niet ontbreken.
  • Het witte stadje Thorn. Ligt niet helemaal op onze route maar wie weet kunnen we het op de terugweg toch nog even meepikken.
  • Het proeven van echte Limburgse vlaai! Dat zou toch heel anders moeten proeven dan de vlaaien van Limburgia?

Kortom, teveel dingen, te weinig tijd. Maar weet je, niks moet en alles mag. Heerlijk toch?

Heb je nog tips wat we echt in Zuid-Limburg moeten zien of doen?