7 redenen waarom ik het niet leuk vind om weer thuis te zijn!

homeiswheretheheartisOnvermijdelijk komt altijd die dag waarop je geen andere keuze hebt, dan toch maar in de auto te stappen en richting huis te rijden. Natuurlijk kun je het zo lang mogelijk uitstellen maar laten we wel wezen, de meesten van ons hebben een werkgever die je toch op een bepaald moment wel weer op de werkvloer verwacht te zien én er moeten natuurlijk gewoon centjes worden verdiend zodat je weer plannen kunt maken voor een volgende vakantie…

Natuurlijk zullen er ongetwijfeld mensen zijn die ook weer blij zijn dat ze huiswaarts mogen keren ondanks dat ze een leuke vakantie hebben gehad maar ik hoor absoluut niet bij deze groep! Nee, in tegenstelling zelfs, ik probeer dit moment altijd zo lang mogelijk uit te stellen en zelfs dan stap ik nog met de nodige weemoed in de auto maar goed, vriendlief wilde me ook dit jaar weer niet achterlaten dus kwam er toch een einde aan onze vakantie en rest mij niet anders dan jullie te vertellen waarom ik het niet leuk vind om weer thuis te zijn!

1. Weer wakker worden van de wekker… 

Waar ik in de vakantie rond 8 uur uit mezelf wakker werd en dan nog een beetje doordommel tot half 9, word ik nu weer ruw uit mijn slaap gehaald door de wekker om half 7… Zo niet fijn!

2. Niet meer kunnen genieten van de vele mooie vergezichten…

En nee, ga me nu niet vertellen dat je hier in het noorden ook ver kunt kijken want ja, dat is zo maar het is ook zo… zo vlak…

vergezichten

3. De lekkerste goulashsoep vind je echt in Hongarije zelf!

En ik maar denken dat goulashsoep altijd een stevige soep was… nou, in Hongarije dus absoluut niet! Wel heerlijk pittig gekruid met veel paprikapoeder en goed gevuld!

goulashsoep

 4. Weer alle dagen zelf koken…

Niet dat we alle dagen uit eten gingen maar toch best wel vaak, vooral in Hongarije ben je nog best wel goedkoop uit (drinken, koffie, hoofd- en nagerecht voor nog geen 25 eurootjes met zijn tweetjes!) maar ook Oostenrijk is altijd nog goedkoper dan hier…

lekkeruiteten

5. Mijn biertje met perensmaak heb ik alleen maar in Hongarije kunnen vinden…

Normaal ben ik absoluut niet van de bier, eigenlijk helemaal niet van alcohol, maar deze zag ik bij de Tesco en besloot spontaan om het te gaan proberen en goh, wat lekker!

20140615_182043

6. Niet meer het gevoel te hebben onderdeel te zijn van een ansichtkaart…

Man, man, wat is Oostenrijk toch een prachtig land! Ik had mijn hart al verloren aan dit prachtige land maar ook de regio Salzkammergut zorgde voor vele oh’s en ah’s!

oostenrijk

7. Niet meer 24/7 samen zijn!

En oh, wat is het dan weer wennen om thuis te zijn en grotendeels overdag ieder je eigen gang weer te moeten gaan… zo niet fijn!

selfies

25 comments

 1. Petra

  Ik snap je op basis jouw punten helemaal. Ik vind vooral die 24/7 Samen zijn in de vakantie altijd heerlijk. Maar thuis in je eigen bed en vrienden en familie om je heen is toch wel weer fijn.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Natuurlijk is dat ook weer fijn maar op het moment van vertrek zou ik het liefst direct rechtsomkeert maken! En ja, gewoon lekker 24/7 samen zijn, vind ik echt heerlijk. Niet dat we aldoor op elkaars lip hoeven te zitten maar nu leef je doordeweeks toch grotendeels overdag in ieder geval langs elkaar heen en daar baal ik dan weleens van…

   Beantwoorden

 2. elisabethsmagazine

  Heel begrijpelijk allemaal. Wij worden wakker zonder wekker om 06.30 uur en gaan er dan uit. Maar wat is het inderdaad heerlijk in het weekend en gedurende de vakantie om gewoon nog langer te kunnen dommelen. En dan rustig aan de dag starten. En ‘s avonds balen dat hij weer voorbij is hihi.
  Wat je zegt, weer centjes verdienen voor de volgende vakantie en andere leuke dingen tussendoor.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gelukkig staan er genoeg leuke dingen in de planning!

   Beantwoorden

 3. zuster_klivia

  Haha, je hebt serieuze afkickverschijnselen 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Yep! Moet altijd erg wennen om weer in het gewone ritme te komen…

   Beantwoorden

 4. Flavie

  Het is altijd even wennen terug thuis te zijn na een superleuke vakantie.
  Maar dan ook zo leuk om af te tellen naar de volgende vakantie 🙂

  Beantwoorden

 5. Travel by San

  Ik kwam via Marcella op jouw blog en leuk om jouw ervaringen te lezen over het teruggaan na de vakantie. Ik wil ook nooit terug en heb zelfs vaak een knoop in mijn maag als ik weet dat ik die dag terug moet. Soms denk ik er wel eens over om stiekem mijn vlucht te missen, maar ja, en dan? Ook bij mij wacht het werk gewoon, helaas…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij waren dit jaar met de auto op vakantie en hebben ons vertrek nog een dagje weten uit te stellen… we hadden nog wel langer willen blijven maar ja, ook dat kost natuurlijk weer geld + thuis moet je ook weer de nodige dingen doen dus zat er uiteindelijk helaas niks anders op…

   Beantwoorden

 6. Dina

  Dat vind ik ook altijd zo gek na een vakantie, dat M. en ik ineens niet meer 24/7 bij elkaar zijn.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is echt wennen maar goed, dit weekend weer samen lekker op pad!

   Beantwoorden

 7. Helena

  ….’gelukkig hebben we de foto’s nog…’ 🙂 zeggen we hier altijd. Geniet lekker van alle herinneringen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gelukkig wel! Vooral als straks het album klaar is, kunnen we nog weer extra nagenieten!

   Beantwoorden

 8. writingmonique

  Prachtige redenen om terug te verlangen naar de vakantie. Je kunt goed zien hoe leuk je het hebt gehad! Zeker aan de foto’s.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Dat zeiden al meer mensen maar ja, het was ook gewoon echt leuk!

   Beantwoorden

 9. Deborah Hamar

  Yep… Helemaal mee eens.
  Gelukkig heb je er wel een hoop mooie herinneren aan over gehouden!
  Weet je al waar jullie volgende trip naar toe gaat 😛

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Nee, maar ideeën genoeg!

   Beantwoorden

 10. gerdaesser

  Hoi Wanda
  Wat weer een leuk logje
  En een mooie foto’s
  Ik wens jou een heel fijn weekend
  Liefs gerda

  Beantwoorden

 11. Mrs. T.

  Die onderste reden is de belangrijkste. Toch? 😉

  Beantwoorden

 12. Mieke

  Hmmm, de vakantieblues. Altijd jammer als de vakantie weer op z’n eind komt.

  Beantwoorden

 13. Serena

  Hahaha, kan me er wel iets bij voorstellen hoor!!!
  Maar buiten die wekker, je eigen bed ligt toch het allerlekkerste of niet?

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat is absoluut waar maar gewoon dat heerlijke gevoel van vrijheid… dat mis ik echt wel thuis!

   Beantwoorden

 14. Linda

  Was het maar altijd vakantie! Maar zouden we het dan nog steeds zo waarderen als dat we nu doen? En lief missen vind ik ook het rotst van thuis komen.. Die is niet te vervangen door een foto, mooie uitzichten gelukkig wel <3

  Beantwoorden

 15. iliveformydreams.com

  Ja dat is altijd balen …. Maar gelukkig blijven er vakanties bestaan!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: